BİST
1424
ALTIN
499.897
DOLAR
8.6469
STERLİN
12.0521
EURO
10.3148

Bakanlıktan 'Adenovirüs' Açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yerli aşı çalışmalarında kullanılan adenovirüs türü, dünyadaki diğer örneklerinden pozitif ayrılarak, nadir olarak görülen yan etki ihtimalini en aza indirmektedir" dendi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
15 Haziran 2021 Salı 13:40
684 Okunma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kovid-19 salgınının etkilerini en aza indirmek amacıyla yetki ve imkân sahibi tüm aktörlerin insanlığa fayda sunmak üzere aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları başlattığı anımsatıldı.

Türkiye’nin de bu mücadelenin aktörlerinden biri olarak, Kovid-19 Türkiye Platformu çatısı altında sürdürdüğü 10 farklı ilaç ve 7 farklı aşı geliştirme projesiyle bu sürece katkı sağladığı belirtildi.

Kovid-19 Türkiye Platformu tarafından yürütülen yerli aşı çalışmalarından birisinin de Ankara Üniversitesi Kanser Araştırma Enstitüsünde Prof. Dr. Hakan Akbulut öncülüğünde yürütülen adenoviral vektör aşısı olduğu kaydedilerek, "Bu proje, Türkiye Cumhuriyetinde yürütülen ve klinik aşamaya geçmekte olan tek adenovirüs tabanlı vektör aşısı olma özelliğini taşımaktadır. 50’nin üzerinde çeşidi bulunan adenovirüsler, farklı ülkeler tarafından yürütülen aşı çalışmalarında kullanılmaktadır. Yerli aşı çalışmasında tercih edilen adenovirüs türü, dünyadaki diğer örneklerinden pozitif ayrılarak, nadir olarak görülen yan etki ihtimalini en aza indirmektedir" denildi.

Rektör, Trafik Kazası Geçirdi
Sigortalı Tüm Çalışanlar Aşı Randevusu Alabilecek
Sigortalı Tüm Çalışanlar Aşı Randevusu Alabilecek
Bakan Koca: Salgını Yeneceğimiz Gün Çok Yakın
Sağlık Bakanlığı, İki İlacı Piyasadan Toplamaya Karar Verdi
Sağlık Bakanlığı, İki İlacı Piyasadan Toplamaya Karar Verdi
Anahtar Kelimeler:
BakanlıkKahraman HaberAdenevirüsSağlık Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.