BİST
1421.27
ALTIN
492.76
DOLAR
8.4495
STERLİN
11.7844
EURO
10.0538

Aşının Delta Varyanta Çarpıcı Etkisi

İngiltere'de yapılan bir araştırma aşı olanların Delta varyantına yakalanma ve bulaştırma etkilerini ortaya koydu.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
04 Ağustos 2021 Çarşamba 12:52

Türkiye’de aşılama süreci sürerken İngiltere’de yapılan bir araştırma iki doz aşı yapılmasının hastalığın toplum genelindeki etkisini azalttığına dair çok net veriler ortaya koydu.

Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği, yani Türkiye'de de kullanılan koronavirüs aşısı ile Astra Zeneca'nın geliştirdiği koronavirüs aşısı üzerinde çalışmalarını sürdüren bilim insanları, aşının toplum sağlığı üzerindeki etkisinin gözle görülebilir düzeyde olduğunu açıkladı.

Araştırma ekibinden Steven Riley, son dönemlerde yaptıkları incelemelerin yüzde 100'ünde delta varyantı ile karşılaştıklarını açıkladı.

Birleşik Krallık’ta 98.000 insanın katıldığı araştırmada iki doz korona virüsü aşısı olmanın Delta varyantını yarı yarıya azalttığını ve semptom gösteren koronavirüs vakalarına karşı da yüzde 60 oranında etkili olduğunu ortaya koydu.

Son dönemde dünyanın birçok ülkesinde yayılan ve ilk olarak Hindistan’da görülen Delta varyantı ile ilgili açıklama yapan Imperial College’da yapılan araştırmayı yürüten Paul Elliott, “Aşı, Delta varyantına karşı halen yüksek oranda etkili” açıklamasını yaptı.

Son Güncelleme: 04.08.2021 12:55
Anahtar Kelimeler:
IngiltereAraştırmaAşıDeltaVaryant
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.