Aşı Olmayanlara Kısıtlamalar Başlıyor

Yaz gelmesiyle birlikte kısıtlamaların kalkması ve Delta varyantının yayılması birçok bölgede aşı olmayanlara kısıtlama getirmeye başlıyor.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
25 Temmuz 2021 Pazar 19:11
Aşı Olmayanlara Kısıtlamalar Başlıyor

Koronavirüsü hızla yayılırken, hükümetler aşı olmayanlara kısıtlama getirmeye başladı. Bazı ülkelerde restoranlar, kamuya açık alanlar, spor salonları gibi alanlara girişte aşı olunduğuna dair belge istenmeye başladı.

Türkiye’de de vaka sayıları 10 bin seviyesinin üzerinde seyrederken başta Avrupa Birliği’ne üye bazı ülkeler olmak üzere İsrail, Birleşik Krallık, Rusya’da birçok işletme ve alana girişte aşı kartı sorulmaya başlandı.

Avrupa’da hükümetler yeni bir Koronavirüs dalgasıyla kapanmaya gitmenin ekonomik ağırlığını kaldıramayacaklarını düşünerek harekete geçti.

Fransa ve İtalya koronavirüs aşılarının belgelerinin birçok ülkede kullanılmasına yeşil ışık yaktı. İtalya’da “yeşil geçiş” Fransa’da ise “sağlık kartı” olarak tasarlanan bu aşı kartları ile başka ülkelere seyahatin de önü açılacak.

Anahtar Kelimeler:
AşıDelta VaryantKısıtlama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.