Aşı Karşıtları, Londra'da Kısıtlamaları Protesto Etti

İngiltere'nin başkenti Londra'da Trafalgar Meydanı'nda toplanan aşı karşıtları, koronavirüs salgınına yönelik önlemleri protesto etti.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
24 Temmuz 2021 Cumartesi 19:07

Trafalgar Meydanı'nda toplanan kalabalık, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamındaki aşılama ve karantina süreçleri gibi politikalara karşı protesto gösterisi düzenledi.

Kalabalık ellerinde 'Çocuklarımızı rahat bırakın''Aşı pasaportuna, kısıtlamalara karşıyız', 'Boris bizi yalnız bırak' yazılı dövizler taşıyarak İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı protesto etti.

Protesto etkinliklerine komplo teorileriyle tanınan Kate Shemirani de katıldı. Göstericiler, İngiltere'de eylül ayı sonunda itibaren birçok mekana girebilmek için aşı pasaportunun zorunlu hale gelmesini ön gören tasarıyı protesto etti. 

İngiltere'de günlük vaka sayısı özellikle EURO 2020'den sonra her gün artışa geçerek, son 1 hafta da 50 bin bandını da aşmıştı. Ülkedeki son veriler, 18-30 yaş aralığındaki nüfusun yüzde 35'inin ilk aşısını olduğunu gösteriyor.

Anahtar Kelimeler:
IngiltereLondraAşı KarşıtıProtesto
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.