Arjantin'de 2.3 Milyon Doz Sputnik V Aşısı Üretildi

Arjantin’deki Richmond laboratuvarı 2.3 milyon dozdan fazla Rus Sputnik V aşısı üretti ve Rusya’dan ilk dozun kullanımı için onay aldı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
16 Temmuz 2021 Cuma 12:48
Arjantin'de 2.3 Milyon Doz Sputnik V Aşısı Üretildi

Richmond Laboratuvarı Başkanı Marcelo Figueiras, “Bugün itibarıyla ilk bileşenden 1.3 milyon doz, 1.01 milyon doz ikinci bileşenden ürettik ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kısa süre önce ülkemizde kullanılabilmeleri için Gamaleya Araştırma Merkezi’nden Richmond Laboratuvarı’nda üretilmiş olan ilk endüstriyel doz için onay aldık” ifadelerini kullandı.

Figuerias en son kararın Arjantin’daki sıhhi düzenleyici kurum tarafından verileceğini, konuyla ilgili belgeleri kendilerine derhal göndereceklerini ifade etti.

Son olarak Nijerya, Rus Sputnik V koronavirüs aşısının ülkede kullanılmasına onay vermişti. Böylelikle, Nijerya, Sputnik V aşısına kullanım onayı veren 68. ülke olmuştu. RDIF yetkilileri, Sputnik V aşısının onaylandığı ülkelerin toplam nüfusunun 3.7 milyarı aştığını belirtiliyor. Bu da dünya nüfusunun neredeyse yarısına tekabül ediyor.

Lucas Castro, Adana Demirspor'da
Arjantin Halkı Copa America Zaferini Coşkuyla Kutladı
Messi'nin Sözleşmesi Sona Erdi
Meksika'dan Geniş Çaplı Aşı Yardımı
Milli Tenisçi Şampiyon Oldu
Milli Tenisçi Şampiyon Oldu
Anahtar Kelimeler:
ArjantinKahraman HaberSputnik VAşıüretim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.