BİST
ALTIN
526.44
DOLAR
9.2620
STERLİN
12.7720
EURO
10.7921

Ev ve İşyerlerini Su Bastı

Mersin’de dün gece yağan sağanak yağmur rüzgarın etkisi ile hayatı felç etti. Bir çok işyerini ve evi su basarken kırılan ağaç dalları tehlikeye neden oldu.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
08 Ağustos 2021 Pazar 17:08

Orman yangınlarına karşı büyük bir mücadele veren Türkiye, yağmurlar ile derin bir nefse aldı. Ancak yağmurlarda zaman zaman orman yangınları gibi afetlere dönüşecek hale geldi. Sağanak yağmur ve rüzgar tehlike yarattı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Doğu Akdeniz için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapılmıştı. İkindi saatlerinde Mersin'in yüksek kesimlerinde başlayan sağanak yağış gece yarısından itibaren ise il merkezinde etkili oldu.

Cumartesi gecesi yağan sağanak yağmur rüzgarın etkisi ile hayatı felç etti. Bir çok işyerini ve evi su basarken kırılan ağaç dalları tehlikeye neden oldu.

Battı çıktılar göl, sokaklar dere oldu

Trafikte yağıştan olumsuz etkilendi. Kuvvetli yağışla birlikte yollarda dereyi andıran görüntüler oluşurken su baskınları dolayısıyla özellikle trafikte ilerleyen sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı noktalarda ise sürücülerin imdadına polis ve bekçiler yetişti. Ekiplerin yardımıyla itilen araçlar kaldıkları noktadan kurtarıldı. Geçtiğimiz günlerde kaldırım ve yol çalışması yapılan mevkilerde ki su birikintileri ve çukurlar tepki çekti.

Özellikle çarşı merkezde İstiklal Caddesi esnafı su basan işyerlerinde zor anlar yaşadı. Su baskınlarının yaşandığı ev ve iş yerlerinde vatandaşlar suları tahliye etmeye çalıştı.

Muhabir: Hediye Eroğlu

Anahtar Kelimeler:
EvİşyerleriSuMersin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.