Salgın Sonrası Ticari Binalarda Güvenlik Önem Kazandı

Pandeminin ardından ticari binalarda normal ziyaretçi trafiğine dönülmeden önce güvenlik meselesi ön plana çıkmaya başladı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
27 Mayıs 2021 Perşembe 18:25
881 Okunma

Pandemi, günlük yaşamlarında çeşitli risklerin her zamankinden daha fazla farkında olan vatandaşların güvenlik algısını da değiştirdi. Uzmanlar, alışveriş merkezi, stadyum veya ofis gibi halka açık alanlarda, bu alanların yöneticilerinin güvenliği sağlamak, kapasiteyi sınırlandırmak, devam ettirmek için güvenli bir şekilde alandan hızlı bir şekilde çıkmayı sağlayacak, bulaşmayı en aza indirgemek için insanlar arasında mesafe sağlayacak ayrıntılı ve optimum bir acil durum planına sahip olunması gerektiğini ifade ediyor.

Acil aydınlatma sistemlerinin gözden geçirilmeleri gerekli bir husus olarak algılanmadığında, bakım eksikliği veya düzenlemelerdeki değişiklikler sebebiyle kolayca eski hale gelebildiğini ifade eden Eaton Elektrik Türkiye Ülke Müdürü Yılmaz Özcan "Şu anda, birçok ticari bina pandemiye bağlı kısıtlamalar nedeniyle hala tam kapasitede değilken, tesislerimizin herhangi bir tehdide karşı hazır olup olmadığını değerlendirmek ve gerekirse uygun önlemleri almak için karar vermek ve yenilemek için eşsiz bir fırsat” dedi.

En uygun seçeneği seçerken, riskler arttıkça piyasada daha gelişmiş güvenlik çözümlerinin de ortaya çıktığının dikkate alınması gerektiğini ifade eden Özcan, “Eaton'ın, statik olanların aksine, acil durum sırasındaki koşullara bağlı olarak insanları en hızlı ve en güvenli şekilde en uygun çıkış yoluna yönlendirebilen adaptif tahliye sistemleri için geçerlidir. Örneğin, yangınlar, terör eylemleri veya doğal afetler gibi olayları düşünürsek, olay ilerledikçe tehlikenin rotası değişebilir ve bu sistem, ziyaretçileri güvenli alanlara yönlendirmek için tehlikenin o anki durumuna göre senaryoyu uyarlayarak güvenli yönlendirmeyi sağlar. Eaton için ticari binalardaki güvenlik yaklaşımını değiştirmek ve kısa vadeli çözümlerden sağlam bir uzun vadeli stratejiye geçmek çok önemlidir. Yeterli teknolojiye ve acil durum planına sahip olmayan bazı işletmeler, yalnızca çok önemli bir unsur olan insanların güvenliğini riske atmakla kalmamakta, aynı zamanda mülk sahiplerinin de ciddi yasal, operasyonel ve itibarları ile ilgili olumsuz sonuçlarla karşılaşmalarına sebep olabilmektedir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SalgınKoronaKahraman HaberPandemiBina Güvenlik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.