BİST
1409.56
ALTIN
526.44
DOLAR
9.2620
STERLİN
12.7720
EURO
10.7921

112 Çalışmaları Değerlendirildi

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünün çalışmalarını değerlendirdi.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
05 Ağustos 2021 Perşembe 10:09

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Serhat Koyuncu, acil çağrı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünü ziyaret ederek, çalışmalar değerlendirildi.

Koyuncu, Başkan Yardımcısı Figen Gürbeden, 112 Çağrı Merkezi Müdürü Mustafa Ak ve Ambulanslardan Sorumlu Nöbetçi Hekim Dr. Oktay Karacalar ile merkezi gezdi, çalışanlardan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Koyuncu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının zamana karşı yarışan, trafikteki tehlikelere büyük hassasiyet gösteren, seyir halindeyken hastaya müdahale etme becerisine sahip sağlık profesyonelleri olduğunu söyledi. Koyuncu, ‘’Her zaman büyük bir özveri ile çalışan 112 istasyonlarındaki meslektaşlarımız 2,5 yıldır ülkemizin de etkisi altında olduğu Koronavirüs Pandemisinde ellerinden gelen gayreti göstererek büyük bir çaba harcamaktadırlar’’ dedi.

Koyuncu, vatandaşlara 7 gün 24 saat en zor anlarında acil sağlık hizmeti veren personelin zor ve yorucu bir hizmeti yerine getirdiğine dikkat çekti, sağlık hizmetinde ter döken her bir çalışanın çok kıymetli ve takdir edilesi olduklarını bildirdi. Koruyucu, ‘’Vatandaşlarımızı, sağlık hizmetinin her hangi bir basamağında çalışan sağlık çalışanına karşı destek olmaya davet ediyorum. 112 Acil Çağrı Merkez Müdürlüğümüzde gerçekten önemli hizmetler veriliyor.

Buraya gelen çağrılar ilk olarak ön alıcılar tarafından süzülüyor. Yapılan değerlendirmenin ardından asılsız ve gereksiz olduğu tespit edilen çağrılar ilgili birime ulaşmadan sonlandırılıyor. Bu bizim için önemli bir gelişme. Tabi burada da hatların gereksiz meşgul edilmesi bir başka vatandaşımızın acil çağrısına geç cevap verilmesine sebebiyet verebilmekte. Bu da arzu edilmeyen can ve mal kayıplarına neden olabilmektedir. Bu yüzden her ne olursa olsun acil çağrı numarası gereksiz ve asılsız aranmamalıdır’’ diye konuştu.

Muhabir: Seyfi Çelikkaya

Son Güncelleme: 05.08.2021 10:23
Anahtar Kelimeler:
KayseriSağlıkMüdür112AcilçağrıMerkezi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.