Yüksek Yargı Resmen Taşınıyor

Yargıtay'ın 46 olan daire sayısının 24'e, üye sayısının da 200'e indirilmesi için çalışmalar sürerken, yeni binasını temmuz ayında teslim alacağı açıklandı. Yargıtay üyeleri, savcı ve tetkik hakimler ile personele eşyalarını toplamaları için çağrıda bulunulduğu belirtildi. Adli tatil sonrası dosyaların da taşınacağı bildirildi.

Fatma Nur Selçuk
Fatma Nur Selçuk
26 Haziran 2021 Cumartesi 13:42
551 Okunma

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu'nun 22 Haziran tarihli kararında, Yargıtay'ın yeni hizmet binası inşaatının kesintisiz devam ettiği, temmuz ayı itibarıyla da başkanlığa teslim edileceği kaydedildi. Hazırlıkların buna göre yapıldığı belirtilirken, Yargıtay dairelerinin mevcut iş yüküyle birlikte üye ve tetkik hakimi sayılarındaki farklılıkların, emek ve performans kaybına neden olduğu gibi kaynakların etkin kullanılmasına da engel oluşturduğu değerlendirmesi yapıldı. Aynı işe farklı dairelerin bakması nedeniyle kararlar arasında farklılıklar olabildiği belirtilerek, "Bu nedenle sık sık içtihadı birleştirme yoluna gidilmesi gerektiği gibi ayrıca Anayasa Mahkemesi de hak ihlali kararları verebilmektedir" denildi. 

Öte yandan Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu'nun 22 Haziran tarihli kararıyla 1 hukuk dairesi daha kapatıldı. Bu kararla yasal düzenlemenin yürürlüğe girdiği 23 Temmuz 2016 tarihinden bugüne 13 daire kapatılmış oldu. Yargıtay'daki yasal düzenleme kapsamında bugüne kadar 3'üncü, 13'üncü, 17'nci, 18'inci, 20'nci ceza ve 13'üncü, 16'ncı, 17'nci, 19'uncu, 20'nci, 21'inci, 22'nci, 23'üncü hukuk daireleri kapatılmıştı.

Anahtar Kelimeler:
YargıtayKahraman HaberDaireAdli TatilTemmuz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.