YKS'nin Şifreleri Ortaya Çıktı

Üniversite kazanma hayaliyle sınava giren öğrenciler YKS'nin şifrelerini merak ediyor. İyi bir üniversite kazanma hayali olan adaylar, bu hafta sonu uygulanan YKS sınavında başarılı olmasının şifreleri yapılan net sayısından geçiyor. YKS’de barajı geçmek için kaç net yapmak gerektiği, öğrencilerin hayalindkei bölümlere nasıl ulaşabileceğinin şifreleri haberimizde açıklanıyor.

Fatma Nur Selçuk
Fatma Nur Selçuk
26 Haziran 2021 Cumartesi 11:16
404 Okunma

Üniversite sınavı olarak da bilinen 2021 YKS sınavı, başladı. Aday öğrenciler, ilk gün oturumunda TYT; ikinci gün oturumunda ise AYT ve YDT soruları karşısında ter dökecek. Bu noktada, YKS baraj puanı başta olmak üzere birçok konu araştırılıyor. Bilindiği gibi, üniversite tercihi yapmak için YKS baraj puanını geçmek gerekiyor. Bu barajı geçmenin ve nitelikli tecih yapmanın şifresi dedikkatli olmaktan geçiyor.

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (Engelli öğrencilerde 100 ve üzeri puan için Bakınız 6. madde.) olması gerekmektedir.

2021 TYT BARAJI GEÇMEK İÇİN KAÇ NET GEREKLİ?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) barajını sağlamak için adayların öncelikle TYT barajını geçmeleri gerekir. Son iki sınavda olduğu gibi 2021 TYT puan barajı 150 olarak belirlenmiştir. Adaylara ÖSYM tarafından 99,435 puan verilmektedir. Bu puan üzerine 50,565 puan almayı başaran adaylar, TYT barajını geçecek.

Okul Servislerine Elektronik Sistem Müjdesi
Online Gece Ameliyatı Başarıyla Sonuçlandı
Telafi Eğitimleri İçin Başvurular Başladı
67 Yaşında Mezun Oldu, Hedefi Yüksek Lisans
Son Güncelleme: 26.06.2021 11:22
Anahtar Kelimeler:
YksüniversiteHayalKahraman HaberEğitim HaberleriYKSde Barajı Geçmek Için Kaç Net GerekiyorYKSde 150 Puan Için En Az Kaç Net Yapmak Lazım2021 TYT Baraj Puanı Için En Az Kaç Net Gerekli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.