Yangına Müdahale İçin Uçak ve Helikopter Geldi

Akdeniz ve Ege bölgelerinde etkili olan orman yangınlarına müdahale için ABD'den tam teşekküllü bir helikopter ile Hırvatistan'dan bir yangın söndürme uçağı Türkiye'ye ulaştı.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
03 Ağustos 2021 Salı 09:58

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Antalya, Bodrum ve Marmaris bölgelerindeki orman yangınları müdahale için ABD'den ve Hırvatistan'dan'dan gelen hava araçlarının, Alanya Gazipaşa ve Bodrum Havalimanları'na ulaştığını duyurdu.

Şener, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Akdeniz ve Ege bölgelerindeki orman yangınlarını söndürme çalışmalarına katılmak üzere ABD'den gelen tam teşekküllü bir yangın söndürme helikopteri Bodrum Havalimanı'na indiğini, bu helikoptere, TAV iştiraki HAVAŞ şirketinin gerekli desteği verdiğini ve çalışmalara katılmak üzere hazır halde olduğunu kaydetti.

Şener, Hırvatistan'dan ülkemize gelen yangın söndürme uçağının da Gazipaşa Havalimanı'na indiğini belirten Şener, bu uçağın da koordinasyon kurulu çalışmalarına göre yangın söndürme çalışmalarına derhal katılacağını söyledi.

Şener, işlettikleri her iki havalimanında, yangın söndürme çalışmalarına destek olmaya çalıştıklarını, uçaklara aralıksız olarak yakıt, itfaiye araçlarına da su ve lojistik destek sağladıklarını  da kaydetti.

Muhabir: Özcan Yaşar

Son Güncelleme: 03.08.2021 10:03
Anahtar Kelimeler:
TAVAkdenizEgeAbdHırvatistanHelikopterUçak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.