BİST
1409.56
ALTIN
526.44
DOLAR
9.2620
STERLİN
12.7720
EURO
10.7921

TBMM Ekonomi Gündemine Yoğunlaştı

Bu hafta ekonomiye yoğunlaşacak olan TBMM'nin genel kuruluna vergi paketi gündeme gelirken, kooperatiflerle ilgili yasa teklifi ise komisyonlarda görüşülecek.

10 Ekim 2021 Pazar 11:45

ANKARA (İGFA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda Salı günü vergi paketi görüşülmeye başlanacak. 850 bin küçük esnafa vergi muafiyeti getirecek olan teklif, çiftçilerin tarım desteklerindeki vergi kesintisini kaldırırken, internetten para kazananlara aldıkları reklamlar üzerinden yüzde 15 stopaj vergisi öngörüyor

Öte yandan AK Parti'nin kooperatiflere yönelik teklifinin de Sanayi Komisyonu'nda görüşülmesi bekleniyor. Teklife göre kooperatif bilgi sistemi kurulurken üyelerin kooperatifin tüm sistem üzerinden faaliyetlerini takip edebilmesi ve kadın kooperatiflerine teşvik edilmesi konuları yer alıyor.

Anahtar Kelimeler:
YoğunGündemEkonomiTbmm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.