BİST
1409.56
ALTIN
526.44
DOLAR
9.2620
STERLİN
12.7720
EURO
10.7921

Manavgat’ta Bilanço Ağırlaşıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün başlayan yangın, gece boyunca hızla ilerledi. Can kayıplarının yaşandığı yangına müdahaleler sürüyor.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
29 Temmuz 2021 Perşembe 12:25

Dün öğle saatlerinde Manavgat'ın Yeniköy mahallesinde başlayan ve 4 farklı noktada gün boyu artarak ilerleyen yangına müdahale devam ediyor. Gece boyunca hızla ilerleyen alevler Ulukapı Sülek Mahallesine kadar geldi.

Yangının ilk çıktığı noktaya 25, Manavgat merkeze ise 4 kilometre uzaklıktaki Sülek Mahallesi jandarma ekipleri tarafından boşaltılırken yangında 3 kişi hayatını kaybetti, 58 kişi yaralandı.

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Oymapınar Barajı'nda mahsur kalan 10 kişinin ise kurtarıldığını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya'da yaptığı açıklamada, dün 41 yerde çıkan orman yangınından 31'inin söndürüldüğünü ve soğutma çalışmalarına başlandığını belirterek, halen devam eden 10 orman yangınında müdahale çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Pakdemirli, devam eden yangınların Adana'da Aladağ ve  Karaisalı ile Kozan'da üç ayrı yerde, Osmaniye'de Kadirli, Kayseri'de Yahyalı, Antalya'da Akseki, Mersin'de Aydıncık ve Silifke ilçelerindeki ormanlık alanlarda olduğu bilgisini paylaştı.

Anahtar Kelimeler:
ManavgatAntalyaYangın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.