Kılıçdaroğlu: Madımak'ın Ateşi 28 Yıldır Sönmüyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas'ta 2 Temmuz 1993’te 33 aydın ile 2 otel görevlisinin Madımak Oteli’nde yakılarak öldürülmesine ilişkin olarak paylaştığı videoda, "Madımak'ın ateşi 28 yıldır sönmüyor. Kendimi her 2 Temmuz'da o otelde o kabusun içinde yeniden buluyorum" dedi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
02 Temmuz 2021 Cuma 14:35

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Temmuz 1993’te gerçekleştirilen ve aralarında aydınlarla sanatçıların da bulunduğu 35 kişinin hayatını kaybettiği Madımak Katliamı'na yönelik paylaşımda bulundu.

"Kendimi her 2 Temmuz'da o otelde o kabusun içinde yeniden buluyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu ateş 28 yıldır sönmüyor, enkazı kimse kaldırmıyor…" ifadeleriyle paylaşan Kılıçdaroğlu, "Madımak'ın ateşi 28 yıldır sönmüyor. 35 kişi katledildi. Aydınlarımızı, sanatçılarımızı, otel görevlilerimizi kaybettik. Yıllar geçiyor ama bu enkazı hala kimse ortadan kaldırmıyor" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

  • Aslında bu katliamın tedavisi ihmal edilmiş iltihapların sonucuydu ve maalesef bu iltihaplar bugün bile hala temizlenmiş değil. Gelecek nesillere daha güzel, demokrat, farklılıkları seven bir Türkiye bırakmamız bizim sorumluluğumuz.

Anahtar Kelimeler:
ChpKahraman HaberKılıçdaroğluHaberMadımakSivas Katliamı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.