Kılıçdaroğlu: Kıbrıs Milli Bir Politikadır

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kuzey Kıbrıs temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Tatar, Meclis Başkanı Sennaroğlu ve Başbakan Saner ile görüştü. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, “Türkiye’de Kıbrıs politikası milli bir politikadır, siyasi partiler arasında görüş farklılıkları yoktur” dedi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
10 Haziran 2021 Perşembe 17:41
674 Okunma

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) temaslarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Lefkoşa'da ilk olarak Doktor Fazıl Küçük ve merhum Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarlarını ziyaret etti.

Fotoğraf: AA

Kılıçdaroğlu, daha sonra KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi. CHP lideri, Tatar’ın Kıbrıs Türkü için ciddi bir mücadele verdiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu “Kıbrıs’ın artık bağımsız bir devlet olarak ortaya çıkmasını ve Kıbrıs’ın bağımsız bir devlet olarak tanınmasını ve dünyanın saygın ülkelerinden biri konumuna gelmesini isteriz. En büyük arzumuz budur. Vereceğiniz her mücadele, yapacağınız her çalışma, yapacağınız her görüşme son derece değerlidir” dedi.

Ersin Tatar: Kıbrıs davası milli bir davadır

Ersin Tatar da Kıbrıs sorununun çözülememesinin nedeninin Rum kesimi olduğunu belirtti. "Bizim siyasetimiz egemen eşitliğe dayalı yan yana yaşayan iki ayrı bağımsız devlet. Kıbrıs davası milli bir davadır. Bu milli davada gelinen aşamada artık iki devletli bir çözüm hepimizin müşterek menfaatidir diye düşünmekteyim" açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, Başbakan Ersan Saner ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile de bir araya geldi.

Anahtar Kelimeler:
ChpKahraman HaberKuzey KıbrısKktcSennaroğluKılıçdaroğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.