BİST
1367.25
ALTIN
502.48
DOLAR
8.5588
STERLİN
11.8914
EURO
10.1261

Karamollaoğlu: İktidar 15 Temmuz'u Masala Çevirdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin 5. yıl dönümüne ilişkin olarak "İktidar 15 Temmuz'un aziz hatırasını ve ruhunu, o günün bize bıraktığı mirası kendi otoriter sistemini oluşturmak için bir masala çevirdi. O direnişin ruhunu kendi ikbali için kullandı ve hâlâ da kullanıyor." düşüncesini dile getirdi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
15 Temmuz 2021 Perşembe 15:38

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 15 Temmuz'u "Geçmişten intikam alma hırsıyla kurumların ve kurumsallığın lağvedilmesinin bir ülke için nasıl büyük bir tehlike oluşturduğunu bizlere göstermişti" sözleriyle yorumlayarak, "İktidar 15 Temmuz'da toplumda oluşan birlik ve beraberlik ruhunu anlamadı. Tam tersi; giderek kutuplaşan, halktan kopan, herkesi ayrıştıran ve herkesi kriminalize eden bir siyaset anlayışı benimsedi." görüşünü savundu.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Karamollaoğlu, hükümeti hedef alarak, ktidar 15 Temmuz'un aziz hatırasını ve ruhunu, o günün bize bıraktığı mirası kendi otoriter sistemini oluşturmak için bir masala çevirdi. O direnişin ruhunu kendi ikbali için kullandı ve hâlâ da kullanıyor." ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

  • Bize göre 15 Temmuz ruhunu anlamak; hukukun, adaletin, liyakatin, şeffaf bir devlet yönetiminin oluşması için mücadele etmeyi gerektirir.

Anahtar Kelimeler:
Saadet PartisiKahraman Haber15 TemmuzTemel Karamollaoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.