Evlat Nöbetine Katılan Aile Sayısı 231'e Yükseldi

Diyarbakır Anneleri'nin evlat nöbetine bir aile daha katıldı. Böylece HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan aile sayısı 231'e çıktı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
25 Haziran 2021 Cuma 15:45
546 Okunma

Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin, HDP il binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

3 Eylül 2019'da başlayan eyleme bir aile daha katıldı. Kars'tan Diyarbakır'a giden Nazime Toptaş, 2016'da İstanbul'dan kaçırılan oğlu Ali için oturma eylemine başladı.

Evlat nöbetine katılan aile sayısı 231'e yükseldi. 

"5 yıldır duvar dibinde onun yolunu bekliyorum"

Evladının nerede olduğunu bilmediğini anlatan Toptaş, 5 yıldır oğlunun hasretine dayanamadığını söyledi.

Diyarbakır annelerinin eylemini televizyondan gördüğünü aktaran Toptaş, "Binalarına gittim ve 'Ne olur yavrumu verin. Temizliğe giderek babasız, yetim büyüttüm' dedim. 5 yıldır duvar dibinde onun yolunu bekliyorum. Dayanacak gücüm kalmadı. Ne olur çocuğumu verin. Ben size ne yaptım? HDP binasına gittim. Binaya girmeme izin vermediler. Beni dışarı attılar. Korktum. Evladımı HDP'den istiyorum" dedi. 

Anahtar Kelimeler:
DiyarbakırKahraman HaberAileEvlat NöbetiHdp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.