BİST
1367.25
ALTIN
502.91
DOLAR
8.5679
STERLİN
11.9191
EURO
10.1511

Erdoğan: Milli meselelerde Uzlaşma Kültürü Yaşatılmalıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'un 5. yıl dönümüne ilişkin olarak, "O gece çıplak elleriyle tankları durduran, ölüm kusan silahlara meydan okuyan cesaret abidelerinin hakkını ödeyemeyiz." dedi. Erdoğan, milli meselelerde siyaset kurumunun, gereken uzlaşma kültürünü yaşatması gerektiğini de söyledi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
15 Temmuz 2021 Perşembe 14:18

Meclis'teki 15 Temmuz Anma Töreni'nine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına, "Ülkemizin bekası, milletimizin istiklali uğrunda can veren kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Tüm gazilerimize sağlıklı, hayırlı uzun ömürler diliyorum. O gece özgürlüğüne, ezanına, bayrağına, vatanına, devletine, geleceğine sahip çıkan milletimin tüm fertlerine şükranlarımı sunuyorum" sözleriyle başladı.

Milli meselelerde siyaset kurumunun gereken uzlaşma kültürünü yaşatması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Bu salgın tıpkı 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi varlığımıza yönelik tehditlerin ancak kenetlenmeyle aşabileceğimizi bizlere tekrar hatırlatmıştır" dedi.

"O gece çıplak elleriyle tankları durduran, ölüm kusan silahlara meydan okuyan cesaret abidelerinin hakkını ödeyemeyiz" diyen Erdoğan, milletvekillerine de teşekkür ederek, "Milletvekillerimiz Gazi Meclis'in şanına yakışır bir şekilde, tepelerine atılan bombalara rağmen halkın emanetini yere düşürmemiştir. O gece tankların çevresinden dolanarak, namluların ucundan yürüyerek Meclis'e gelen ve milletin vekili olmanın sorumluluğunu yerine getiren herkese şükranlarımı sunuyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

  • Vatanımızın bekası, milletimizin birliği için başka hiçbir hedef peşinde koşmadık. Bugün de aynı hassasiyetle, önceliği millet ve memleket olan herkesle Türkiye ortak paydasında buluşmaya gayret ediyoruz.

Anahtar Kelimeler:
CumhurbaşkanıKahraman HaberRecep Tayyip Erdoğan15 TemmuzSiyaset Kültürü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.