Enflasyon Rakamları Euro'nun Seyrini Değiştirdi

Kritik haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanacağı yeni güne dolar kuru 8,6898 seviyesinden başladı. Beklentileri aşan enflasyon rakamları sonrasında TL kazançlarını sildi ve kur 8.70'e yükseldi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
05 Temmuz 2021 Pazartesi 22:03

Kritik haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanacağı yeni güne dolar kuru 8,6898 seviyesinden başladı. 

Haziran ayı enflasyonuna ilişkin beklentiler de şekillendi. Enflasyon rakamlarının aylık yüzde 1.47 artması bekleniyor. Yıllık beklenti ise yüzde 16,92. Tüketici fiyatları Mayıs ayında aylık yüzde 0,89, yıllık yüzde 16,59 artış göstermişti.

Bugün ABD piyasalaır bağımsızlık günü nedeniyle kapalı olacak. ABD piyasalarının kapalı olacağı günde dolar endeksi yüzde 0,11 gerilemeyle 92,312 seviyesine indi.

Euro bugüne 10,2995 seviyesinde sınırlı bir yükselişle başladı. 

Beklentileri aşan enflasyon rakamları sonrasında TL kazançlarını sildi ve kur 8.70'e yükseldi. Euro ise 10.31 TL seviyesine kadar yükseldi.

UEFA'dan Gökkuşağı Renkli Reklamlara Yasak
EURO 2020'de İtalya Belçika'yı Devirdi
İspanya, Yarı Finale Adını Yazdırdı
Fenerbahçe'den Gavranovic Atağı
Anahtar Kelimeler:
EuroKahraman HaberBeklenti RakamEkonomiKazançEkonomi Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.