CHP'den Erdoğan'a 'Tarifeli Uçak' Yanıtı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Uçakları satacakmış, dünyayı tarifeli uçaklarla mı dolaşacaksın?" sözlerine yanıt verdi. Altay, "Tarifeli seferle de gideceğiz. Gerekirse büyük Atatürk, İsmet Paşa gibi trenle de gideceğiz. 13 uçağın 11'ini satarız, 2'si devlete yeter" dedi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
08 Temmuz 2021 Perşembe 16:42

CHP Grup Başkanvekili Engin AltayTürkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik 'tarifeli uçak' sözlerini gündemine taşıdı.

Erdoğan'ın "Neymiş, gelince uçakları satacakmış, dünyayı tarifeli uçaklarla mı dolaşacaksın?" sözlerini hatırlatan Altay, "Evet, tarifeli seferle de gideceğiz elbette. Gerekirse büyük Atatürk, İsmet Paşa gibi trenle de gideceğiz. 13 uçağın hepsini satacak değiliz, 11'ini satarız, 2'si devlete yeter" dedi.

Altay, erken seçim tartışmalarına ilişkin olarak da, "2023 seçimlerini eğer 2023'te yapacaksan neden her gün teşkilatlarına 'çıkın kapı kapı dolaşın' diyip, memleketi seçim havasına sokuyorsun? 'Memleketi teslim etmeyeceğiz' ne demek? Buna millet karar verir, sen karar veremezsin. 'Teslim etmeyeceğiz' derken, sandık sonuçlarına karşı başka bir düşüncen mi var? Varsa onu bilelim" görüşünü dile getirdi. 

Altay, seçimin 2023'te olmayacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bildiğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Engin AltayKahraman HaberChpUcaçTarifeli Uçak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.