BİST
1399.65
ALTIN
488.67
DOLAR
8.3615
STERLİN
11.6288
EURO
9.9370

Başkan Böcek’ten Önemli Çağrı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manavgat, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya’da yangınların devam ettiğini belirterek, “Canımız, Manavgat’ımız, canlılarımız yanıyor. 7 vatandaşımızı kaybettik. Şu an siyasetin yeri ve zamanı değil. Derdimiz yangının bir an önce söndürülmesi” dedi.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
02 Ağustos 2021 Pazartesi 20:01

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz Çarşamba günü Manavgat’ın 4 ayrı noktasında çıkan ve Alanya, Akseki, İbradı, Gündoğmuş’a uzanan yangınlar 6 gündür söndürülemiyor.

Başkan Muhittin Böcek, yangının kısa sürede söndürülmesi için çalışmaların gece gündüz devam ettiğini belirterek, “Antalya Büyükşehir Belediye İtfaiyemiz, Orman Bölge Müdürlüğü ve diğer illerden gelen ekiplerimiz havadan karadan canla başla mücadele ederek söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Bu yangını en kısa sürede söndürebilirsek içimiz biraz rahatlayacak ama acımız büyük. 7 canımızı kaybettik.  Canımız yanıyor. Manavgat’ımız yanıyor” dedi.

Bu dönemde siyasetin yeri ve zamanı olmadığını söyleyen Başkan Böcek, “Burada kimin bir adım öne çıktığıyla uğraşmıyoruz. Görüyorum ki bunu siyasete dökmeye çalışanlar olabiliyor. Olabilir ama ben bunda değilim. Benim derdim 27 yıllık başkanlık yaptığım süreçte, doğup büyüdüğüm bu topraklara sahip çıkmak. Canlarımız yanıyor insanlar mağdur” diye konuştu.

Bölgede elektriklerin olmadığını bu durumun da çalışmaları zorlaştırdığını belirten Başkan Böcek, “69 mahallemizde su yoktu. 73 jeneratörle su vermeye çalışıyoruz. İki mahallemiz dışında diğer mahallelere su veriyoruz. İki mahallemize de araröz ve hazır paket su yardımıyla destek olmaya çalışıyoruz. Burada elektrikler yok. Zor durumdayız. Canımız, geleceğimiz, canlılarımız, Manavgat’ımız yanıyor. Ne yapılması gerekiyorsa gece gündüz bizim ekibimiz ormanın ekibi çalışıyor, artık büyüklerimiz de ne yapması gerekiyorsa yapsın artık” dedi. Yangın sürecinde 30 bin dekar ekili alan üzerinde 2 bin 800 yapının kül olduğunu açıklayan Başkan Böcek, söyle konuştu:

“Biz Antalya büyükşehir belediyesi olarak yangının söndürülmesi aynı zamanda yangından zarar gören vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Aşevimiz burada. Hayırseverler burada. Herkes burada siyaset üstü bir çalışma yapıyor. Halkımız seferber oldu. Duyarlı bütün büyükşehir belediye başkanlarım başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Konya, Denizli, Muğla belediye başkanlarımız yardımcı oluyor. Ancak, yangının söndürülememesi bizleri üzüyor.”

Muhabir: Muhittin Doğan

Anahtar Kelimeler:
AntalyaBüyükşehir Belediye BaşkanıMuhittin BöcekYangın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.