Barınmak İçin Başvurulacak Adresler

Mersin’in Silifke ve Aydıncık ilçelerinde devam eden orman yangınlarının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sonucu tahliye edilen vatandaşlar kamu kurumlarının misafirhaneleri, otel ve pansiyonlar ile öğrenci yurtlarına yerleştiriliyor.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
30 Temmuz 2021 Cuma 12:38

Mersin’in Silifke ve Aydıncık ilçelerinde devam eden orman yangınları yöre sakinlerini yurtlarından etti.

Yangın nedeniyle birçok ev, iş yeri, ahır, tarım arazisi, sera ve araç zarar gördü. Yerleşim yerlerini tehdit eden orman yangınları nedeniyle Aydıncık yangınında 202, Mersin Silifke’deki iki bölgedeki yangında 600 hane kontrol amaçlı boşaltıldı.

Üçüncü  gününe giren orman yangınlarında mağdur olan vatandaşların barınma ihtiyacını gidermek için hareket geçen yetkililer, kullanılacak barınma tesislerine dair duyuru yaparak, ihtiyaç halinde yöre sakinlerini bu alanlara başvurmaya çağırdı.

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu listeye yer verildi:

''200 yatak kapasiteli Taşucu Meslek ve Teknik Lisesi Pansiyonu, 60 yatak kapasiteli Bozyazı İmam Hatip Lisesi Pansiyonu, 135 yatak kapasiteli, Aydıncık Anadolu Lisesi Pansiyonu, 300 yatak kapasiteli, Gülnar MTAL Pansiyonu, 80 yatak kapasiteli, Gülnar Cumhuriyet YBO,  128 yatak kapasiteli Gülnar Anadolu Lisesi Samiye Kandemir Kız Öğrenci Pansiyonu, 130 yatak kapasiteli Gülnar Anadolu İmam Hatip Lisesi Erkek Pansiyonu ve 30 yatak kapasiteli Gülnar Anadolu İmam Hatip Lisesi Kız Pansiyonu.''

Haber: Hediye Eroğlu

Anahtar Kelimeler:
MersinSilifkeAydıncıkOrmanYangınBarınma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.