Bakan Ersoy'dan, ‘Müzik Sınırlamasına’ İlişkin Açıklama

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, saat 24.00'e kadar yapılmasına izin verilen müzik kısıtlamalarına ilişkin konuştu. Ersoy, alınan kararların kademeli olarak alındığını belirterek, kabinenin tekrar karar alacağını söyledi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
18 Temmuz 2021 Pazar 16:58

Bir canlı yayın programına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy, saat 24.00'te uygulanan müzik kısıtlaması ile ilgili olarak uygulanan kararların da kademeli normalleşmeyle genişletildiğini söyledi. 

‘Her dönem bir önceki döneme göre rahatlatılarak uygulandı’

Bakan Ersoy, "İlk normalleşme başladığında müzik saat 19.00'a kadardı, sonra vaka sayılarındaki düşüşle birlikte ikinci aşamaya geçildi ve saat 21.00 olarak açıklandı. Sonra üçüncü aşamaya geçilerek 24.00 olarak açıklandı, yani her dönem bir önceki döneme göre rahatlatılarak uygulandı. Tekrar veriler ve rakamlar değerlendirilip Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı'nın önerileri doğrultusunda kabine tekrar bir karar alacak" diye konuştu. Türkiye'nin turizm rakipleri İspanya, Yunanistan'ı örnek gösteren bakan Ersoy, İngiltere ve Almanya'da da saat 22.00 ve 24.00 olarak uygulandığını dile getirdi.

Bu yılki turizm hedeflerini revize ettiklerini belirterek, "Hedefleri 25 milyon turist, 20 milyar dolar gelir beklenti olarak düzelttik. Şu anda iyi de gidiyor, inşallah hedeflere ulaşacağız. Ama gönlümdeki hedefi sorarsanız 30 milyon turist, 23 milyar dolar gelir" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Mehmet Nuri ErsoyKahraman HaberMüzik Sınırlaması
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.