AYT Sonrası Öğrenciler İkiye Bölündü

AYT sonrası ülkenin gündemi sınava giren yüzbinlerce öğrencinin yorumları oldu. Öğrenciler arasında süreyi kısa bulanlar da vardı, soruların kolay olduğunu savunanlar da. Sosyal medya üzerinden birbirinin zıttı yorum yapan öğrenciler ikiye bölündü.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
27 Haziran 2021 Pazar 13:23
104 Okunma

AYT soru yorumları öğrencilerin önemli gündemini oluşturuyor. Sınava girip çıkan öğrenciler TYT sonrasında olduğu gibi AYT sonrasında da YKS soru yorumları için araştırmalarını gerçekleştiriyor.

13.15 itibariyle sona eren sınav sonrası sosyal medyada üzerinde yorum savaşları başladı. Kimi sosyla medya kullanıcıları sınavı pozitif yorumlarken kim kullanıcılar ise tam tersi yorumlarda bulundu.

Sosyal medya kullanıcılarını ikiye bölen AYT yorumlarından bazıları şu şekilde:

@13BangtanArmy7
Ayt kolaydı bu arada, hiç değil 3 tane deneme çözen kişi bile bunu fullerdi
Ama ben fulleyemedim

@furkakertu
Böyle sınav mı olur? Bir senemiz daha boşa gitti. Soruları hazırlayanların bırakın konuları, kendilerinden haberleri yok! ABV #ayt2021

@cagrisavagex
Karaciğer falıma baktırmaya gidiyorum; #ayt2021

@fatmagül34
keşke devamlı tiktok çekeceğime biraz ders çalışsaydım. Pişman mıyım? Evet. Keşke daha çok tiktok izleseydim.

@Erknacr44
160 soruluk sinavda 35 soru cevaplamam disinda bir sorun yok #ayt2021

@amanneumrumda
Abi mat mı çözmeye çalıştım ölümsüzlüğü bulmaya mı belli değil ya #ayt2021

@theselcuks
Son derece verimli ve nitelikli bir sınavdı. Sıkı tempoda çalıştım ve bugün çalışmalarımın meyvelerini topladığımı düşünüyorum. Hedefim gazeteci olmak ve kendi haber sitemi kurmak. #ayt2021

@yalanlaratokumm
Tyt de süre yetmedi ayt de zaman vardı soruları çözemedim ; aileme ne diyeceğimi düşünüyorum #ayt2021

Sosyal medya kullanıcıları tarafında sınava ilişkin yapılan diğer yorumlar da şunlar:

Aslıhan Arslan: Türkçe soruları çoğunlukla paragraftı, dilbilgisi ağırlıklı sorarlarsa yapamam diye korkmuştum ama bana göre kolaydı. Matematik'te çok fazla problem vardı. Din Kültürü sorularını Felsefe'den ayırt edemedim, yorum gücü istiyordu. Bence kitap okumayı seven öğrencilerin başarılı olacağı bir sınavdı.

Elvan Doğan: Sınav güzel geçti. Bence her sorunun iki cevabı vardı. Hepsi birbirine çok yakındı o anlamda biraz zorlandım. Türkçe iyi geçti beklediğimden kolay geldi sorular. Sayısal sorular biraz karışıktı ama Fen daha iyiydi. Yarını bekleyeceğiz.

Taner Büyüközer: Sınav fena geçmedi ama sorular zordu. Yaptık bir şeyler. Türkçe de paragraf soruları uzundu. Okumak zaman aldı. Zaten en sona bırakmışım. Fen ve matematik iyi geçti.

Yasin Güler: Sorula kolaydı. Çalışında yapabiliyorsunuz. Sorular bana uzun geldi. Okuyana kadar zaman kaybettim. Pek mutlu olduğum söylenemez.

Sosyal medya hesaplarından soruları yorumlayan öğrenciler 'vazo' sorusunu yoğunlukla gündemde tuttular.. 'vazo, yaş ve Faruk' araması internette YKS ile ilgili aranan konuların başında geldi. Vazo sorusu kısa sürede sosyal medyada da öğrencilerin en çok yorumladığı sorular arasındaki yerini aldı..

UZMAN YORUMLARI 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün düzenlendi. TYT’ ye 2 milyon 607 bin 903 aday başvurdu. Tüm yurtta saat 10.15’te başlayan sınav, tek oturumda 135 dakika sürdü. TYT’de adaylara 40 Türkçe, 40 Matematik, 20 sosyal Bilimler (Din Kültürü Ahlak Bilgisi dersinden muaf öğrenciler için ekstra 5 Felsefe), 20 Fen Bilimleri sorusu soruldu. Sosyalde 5 Tarih, 5 Coğrafya, 5 Felsefe ile 5 Din Kültürü Ahlak Bilgisi; Fen Bilimlerinde ise 7 Fizik, 7 Kimya, 6 Biyoloji sorusu yer aldı. Uzmanlar TYT sorularını değerlendirdi.

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Üniversite Hazırlık Bölüm Başkanları TYT sorularını değerlendirdi.

MATEMATİK (Ertuğrul Çelik-Kemalettin Ağaç): Matematik testi muhakeme gücünü ve yorum kabiliyetini ölçen sorulardan oluşuyordu. Zor soru sayısı önceki yıllara göre biraz daha fazla. Öğrencilerin çok fazla süre problemi yaşadığı bir sınav yapılmış.

GEOMETRİ (Mehmet Güler): 2021 TYT’de geometri sorularında müfredat dışı soru yoktu. Temel geometrik kavramlara hakim, bilgiyi yorumlayabilen öğrencilerin başarılı olabileceği bir sınav oldu. Bu yılın geometri sorularını geçmiş yılların geometri soruları ile karşılaştırdığımızda biraz daha zaman alan ve daha zor geometri sorularının olduğu bir TYT olduğunu söyleyebiliriz.

FİZİK (Ulaş Türken-Banu Metin): 2021 TYT Fizik soruları müfredat dahilinde olup son yıllardaki gibi 9'uncu ve 10'nuncu Sınıf konularıydı. Beklenmedik bir soru yok. Adaylar ısı sıcaklık, madde ve özellikleri, enerji, optik, kuvvet hareket, basınç konularından sorularla karşılaştı. Düzgün çalışan ve zamanı iyi kullanmayı öğrenmiş öğrencilerin yapabileceği sorular sorulmuş.

KİMYA (Nihal Şen-Gamze Çakır): 2021 YKS/TYT sınavındaki Kimya soruları 9'uncu ve 10'uncu Sınıf müfredatını içeriyor. Öğrenciler soruların anlaşılabilir olduğunu ifade ediyorlar. Bilgi ağırlıklı sorulardan oluşan Kimya bölümünde dersi iyi dinleyen ve tekrar eden öğrenciler için tüm sorular yapılabilir.

Son Güncelleme: 27.06.2021 13:37
Anahtar Kelimeler:
AytYksTytSınavKahraman Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.