BİST
1409.56
ALTIN
526.44
DOLAR
9.2620
STERLİN
12.7720
EURO
10.7921

Aydıncık’ın Üçte Biri Kül Oldu

Orman yangınları ile küle dönen 40 kilometrekare yüzölçümüne sahip Aydıncık'ta, yangın ilçenin 3’te birinde ağır hasara yol açtı.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
01 Ağustos 2021 Pazar 14:23

Son üç gündür orman yangınları ile mücadele eden Mersin’in Aydıncık ilçesinde, yangın kontrol altın alındı.

Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, uzun bir çabanın ardından ilçe sınırları içindeki yangının kontrol altına alındığını belirterek, “Soğutma çalışmaları devam ediyor. Tehlike arz edecek bir durum şu anda yok. Yukarılarda soğutma çalışmaları var. Soğutma çalışmaları biraz sürecek. Ne kadar alan yandığına dair elimize henüz bir rapor ulaşmadı. Raporun gelmesini bekliyoruz. Rapor geldikten sonra bilgi verilebilir. Ekiplerimiz sahada hasarı tespit etmek çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra ne kadar hasar oluştuğu ne kadar evin yandığı belli olacak” dedi.

Aydıncık’ın sınır komşusu olan Gülnar İlçesinin Belediye Başkanı Alparslan Ünüvar da, şunları söyledi:

“Aydıncık’ta çok büyük bir alan yandı. Aydıncık’ın karasal sınırının nerede ise üçte birinden fazla bir bölümü yangından etkilendi. Aydıncık’ın zaten 10 köyü var. Bunlardan Karaseki, Duruhan, Pembecik, Yenikaş, köyleri ile merkez ve Atatürk Mahalleleri yangından büyük ölçüde etkilendi. Burada çok sayıda ev yangından hasar gördü. Aydıncık-Gülnar eski yolunun batı tarafı Yeniyörük haricinde hepsi yangından etkilendi. Şu anda ekipler yangın bölgesinde çalışmaları sürdürüp soğutma çalışmaları yapıyor. Şu anda Mersin’de kontrol altına alınmayan yangın kalmadı.''

Haber: Hediye Eroğlu

Anahtar Kelimeler:
AydıncıkOrman YangınYangınMersin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.