BİST
1384.69
ALTIN
499.75
DOLAR
8.6766
STERLİN
12.0313
EURO
10.3118

Avusturya Mahkemesinden Sezgin Baran Korkmaz Kararı

Wels Mahkemesi, Sezgin Baran Korkmaz'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
05 Temmuz 2021 Pazartesi 12:49

Sezgin Baran Korkmaz, kara para aklama soruşturması kapsamında aranıyordu. 19 Haziran'da Avusturya'da yakalandı. Yakalandığı Wels kentinde ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Wels Yüksek Mahkemesi Korkmaz’ın 5 Ağustos’ta yapılacak bir sonraki duruşmaya kadar tutuklu kalmasına karar verdi. Duruşmada Türkiye ve ABD'nin iade talepleri de ele alındı. 5 Ağustos'a kadar ABD ve Türkiye'den ek bilgi ve belgeler istenecek. Korkmaz'ın 3. duruşması yine Wels Yüksek Mahkemesi'nde bu kez kapalı görülecek. 

Avusturya’da iade süreci 8 aydan 1 yıla kadar bazen 2 yıla kadar uzayabiliyor. İade sürecinde son kararı Avusturya Adalet Bakanlığı veriyor. 

Korkmaz, 21 Haziran'da Avusturya Viyana Eyalet Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme Korkmaz hakkında geçici tutuklama kararı vermiş, aldığı yetkisizlik kararı ile dosyayı ilk gözaltı işleminin yapıldığı Wels kentine göndermişti.

132 milyon dolar kara para aklanmıştı

Türkiye’de Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, geçen yıl SBK Holding ve holdinge bağlı 6 şirketin hesaplarında yaptığı incelemelerde, 132 milyon dolar kara para aklandığını belirlemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, SBK Holding ve alt şirketlerinde yönetici olan 19 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.
Sezgin Baran Korkmaz'ın da arasında bulunduğu 8 şüphelinin yurt dışında olduğu tespit edilmişti.

Korkmaz; gerçeğe aykırı belge düzenlemek, kara para aklamak ve ABD hazinesini 511 milyon dolar zarara uğratmak gibi suçlamalardan yargılanıyor.

Korkmaz hakkında "mal varlığı değerini aklama" suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Soylu'dan, Sezgin Baran Korkmaz'ın Uçağını Kullandığı İddiasına Sert Yanıt
Davutoğlu: Ülkemizi Yurt Dışında Suçlu Duruma Düşürecekler
Avusturya Başbakanı: Türkiye'de İnsan Hakları Vahim Durumda
Suç Duyurusunda Bulunacağını Söyleyen Ateş'ten Yeni Açıklama
ABD: Korkmaz'ın Türkiye'deki Mal Varlıklarına El Konulsun
Anahtar Kelimeler:
Wels MahkemesiKahraman HaberSezgin Baran KorkmazMahkeme
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.