BİST
1429.85
ALTIN
531.19
DOLAR
9.3080
STERLİN
12.8647
EURO
10.8458

Antalya’da “Geleceğimiz Yanıyor”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manavgat'ta başlayıp doğu ilçelere yayılarak devam eden ve birçok köyü etkileyen orman yangınında 5 kişinin vefat ettiğini, söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
31 Temmuz 2021 Cumartesi 21:09

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manavgat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yangın değerlendirme toplantısına katılmasının ardından ekibiyle bir araya gelerek çalışmaları gözden geçirdi. Muhittin Böcek, “Dün Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan geldi. Yangınla ilgili çalışmalarımızı paylaştık. 7 bakanımız burada. Bir can kaybı yaşanmaması için canla başla mücadele ediyoruz” dedi.

Toplam 5 can kaybı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasına göre Büyükşehir’in 1.146 çalışanının, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Manavgat, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa ilçelerinde yangın söndürme çalışmalarına karadan devam ettiğini kaydeden Başkan Böcek, havadan söndürme çalışmalarının da artırıldığını belirtti.

Bugün 2 orman işçisinin ölümüyle toplam 5 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklayan Böcek, şöyle devam etti:

“Bugün iki işçimizin vefatı bizi derinden üzdü. Canlarımız yanıyor. Hala ormanda canlarımız var. Geleceğimiz yanıyor. Yanıyoruz. Yangının sona ermesi için dua ediyoruz. Bir an önce yangın söndürülmesi için uğraşıyoruz. Sarp kayalıklar bizi zorluyor. Buralarda sadece helikopter ve uçaklar etkili oluyor.”

Yangın Alanya sınırında

Yangından etkilenen mahallelere su vermeye devam ettiklerini anlatan Böcek, “Mahallelere su vermeye devam ediyoruz. Jeneratörler, arazöz ve hazır su ulaştırıyoruz. 6 mahalleye su veremedik. Yangın Alanya sınırına yangın ulaştı. Tahliye işlemleri yapılıyor. Hepimiz 7 /24 burada çalışıyoruz. Kamu kurumu ve kuruluşları iş başında. Amacımız bir an önce yangını söndürmek. Bu konuda katkı koyan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu arada Antalya Valiliği 28 Temmuz’da başlayan orman yangınından etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için yardım kampanyası başlattı.

Haber: Pınar Merinç

Anahtar Kelimeler:
AntalyaBüyükşehir Belediye BaşkanıMuhittin BöcekManavgat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.