Türksat 5A Hizmete Başlıyor
Son Dakika
Türksat 5A Hizmete Başlıyor
Son Dakika
Euro/Dolar Zirve Yaptı
Elektrikli Bisiklet Can Aldı!
Son Dakika
Elektrikli Bisiklet Can Aldı!

Ankara Barosu'ndan Danıştay'a 'Müzik' Davası

Ankara Barosu, genelgeler ile Anayasa’ya aykırı düzenleme yapılamayacağını belirterek, müzik kısıtlamasının iptali için Danıştay'a dava açtı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
28 Haziran 2021 Pazartesi 15:25
811 Okunma

Ankara Barosu, Pandemi tedbirleri kapsamında saat 24.00’ten sonra müzik yasağının iptali için Danıştay’da dava açtı.

Ankara Barosu Başkanlığı'nca yapılan açıklamada, "Sanatın ve sanatçının korunması Anayasamızın 64. maddesi uyarınca devletin yükümlülüğündedir. Genelgeler ile Anayasa’ya aykırı düzenleme yapılamayacağı gibi anılan düzenlemenin halk sağlığını korumak ile ilişkilendirilmesi de mümkün değildir. Müziği, sahneyi, konseri, sanatı yasaklayarak yaşam tarzına müdahale içeren bir anlayışı ortaya koyan İçişleri Bakanlığı’nın saat 24:00’den sonra müzik yasağı getiren 27.06.2021 tarihli 'Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi'nin ilgili maddelerinin Anayasa’ya aykırı olması nedeniyle yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Danıştay’da dava açılmıştır” denildi.

Anahtar Kelimeler:
Ankara BarosuDanıştayMüzikIptalGenelgeAnayasa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.