AKINCI TİHA, Türk Havacılık Tarihinin İrtifa Rekorunu Kırdı

Baykar Savunma'dan yapılan açıklamada, “Bayraktar AKINCI TİHA, 38 bin 39 feet irtifaya çıkarak Türk havacılık tarihinin irtifa rekorunu kırdı. İlk kez milli bir hava aracı bu irtifaya çıktı” ifadelerine yer verildi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
08 Temmuz 2021 Perşembe 22:29

BAYKAR tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA'nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), yaptığı uçuşta milli olarak geliştirilen bir hava aracıyla ulaşılan en yüksek irtifaya çıkarak Türk havacılık tarihinin irtifa rekorunu kırdı.

Baykar Savunma’nın twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Bayraktar AKINCI TİHA, 38 bin 039 feet irtifaya çıkarak Türk havacılık tarihinin irtifa rekorunu kırdı. İlk kez milli bir hava aracı bu irtifaya çıktı."

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "TİHA-Taarruzi İnsansız Hava Aracı yerli ve milli bir hava aracıyla ulaşılan en yüksek irtifaya çıkarak Türk havacılık tarihinin irtifa rekorunu kırdı" ifadelerini kullandı.

Bayraktar AKINCI TİHA'nın 38 bin 39 feet (11 bin 594 metre) yüksekliğe çıktığını belirten Demir,  25 saat 46 dakika havada kaldığını yazdı.

Son Güncelleme: 08.07.2021 23:34
Anahtar Kelimeler:
BaykarBayraktar AKICI TİHAHavacılıkIrtifaKahraman Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.