BİST
1408
ALTIN
461.090
DOLAR
8.0625
STERLİN
11.1712
EURO
9.6585
Akdeniz Üniversitesi’nden Umutlandıran Koronavirüs Açıklaması
Bu Sene Kimler Hacca Gidebilecek?
Pfizer: Hem 3'ncü Doz Aşıya...
Son Dakika
Euro Bölgesi'nde Enflasyon Yükseldi
Süper Loto'da Büyük İkramiyeyi 1...

Göksun Yenilenebilir Temiz Enerji Üreticileri Arasına Giriyor

Göksun Belediyesi Avrupa Birliği (AB) ülkeleri başta olmak üzere, Türkiye'de ve gelişmiş ülkelerde önemli yatırımlar yapılan yenilenebilir ve temiz enerji girişimlerine kayıtsız kalmadı. Göksun bu doğrultuda yenilenebilir ve temiz enerji üreticileri arasına girmek adına önemli bir adım attı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
17 Nisan 2021 Cumartesi 15:04
963 Okunma
Göksun Yenilenebilir Temiz Enerji Üreticileri Arasına Giriyor

Yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarının arttırılması özelikle doğal iklim olayları ve iklim düzensizlikleri sonucu ortaya çıkan bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüzde Avrupa Birliği ülkeleri başta olamk üzere bir çok ülkede yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarının arttırılması yönünde çalışmalar yapılmaktadır.

Göksun Belediyesi de buna bağlı olarak Güneş Enerji Santrali (GES) projesiyle temiz ve yenilenebilir enerji üretici olma yolunda önemli bir adım attı.

Konuyla ilgili Göksun Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

Hayatın devamlılığı açısından vazgeçilemeyecek bir kaynak haline gelen enerjinin üretim şekli çevresel sürdürülebilirlik açısından çok büyük önem taşımaktadır.

Doğal bir iklim olayı ve iklimsel düzensizliğin bir sonucu olarak karşımıza çıkan kuraklıkla mücadele kapsamında yenilenebilir temiz enerji kaynaklarının artırılması için özellikle Avrupa Birliği (AB) başta olmak üzere, ülkemizde ve gelişmiş ülkelerde önemli yatırımlar yapılmaktadır.

Göksun Belediyesi olarak, nüfusun ve sanayileşmenin hızla artmasına bağlı olarak enerji ihtiyacının karşılanmasına yönelik dünyada ve Türkiye’de hızla artan yenilenebilir temiz enerji gelişmelerine kayıtsız kalmadık ve yaptığımız yatırımla yenilenebilir temiz enerji üreticileri arasına adım attık.

Belediyemize ait olan 20 dönüm arazi üzerinde, 3 bin 520 adet güneş paneli ile kurulumu devam eden Güneş Enerji Santrali (GES) projemizin faaliyete geçmesiyle 990 KW (1 Megawatt) gücünde elektrik üretimini hedefliyoruz. Buradan elde edilecek olan elektrik belediyemize ait binalar ile parklarımızda kullanacak, fazla üretimi de dağıtım şirketine satmak suretiyle gelir elde edeceğiz. GES projemizin Göksun'umuza hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Göksun'da 'Kültür Merkezi' Çalışmaları Devam Ediyor
Kahramanmaraş'ta Korkunç Kaza
Göksun'a Bölgenin En Büyük Semt Pazarı Yapılıyor
Göksun'da Fotoğraf Çekim Kursu Tamamlandı
Son Güncelleme: 17.04.2021 15:19
Anahtar Kelimeler:
Göksun BelediyesiGesGüneş Enerji SsitemleriYenilenebilir EnerjiTemiz EnerjiDoğa DostuKahraman HaberKahramanhaberGöksun Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.