BİST
1461
ALTIN
506.251
DOLAR
8.3655
STERLİN
11.8243
EURO
10.1213

Göksun'da Mikrokredi'nin 18. Yılı Kutlandı

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 2009'dan beri faaliyet gösteren Türkiye Grameen Mikrofinans Programı'nın 18. yılı coşkuyla kutlandı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
10 Haziran 2021 Perşembe 18:06
531 Okunma
Göksun'da Mikrokredi'nin 18. Yılı Kutlandı

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 2009'dan beri faaliyette bulunan dar gelirli kadınların küçük sermayelerle kendi işini kurmasını destekleyen mikrokredi programnının 18. yılı özellikle kadınlar tarafından coşkuyla kutlandı. 

Dünyada sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için gereken desteği veren mikrokredi programı, istihdam piyasasının dengeye kavuşması ve kadının iş gücüne katılımını sağlama konusundaki faaliyetlerde de başı çekiyor.

18. yılı kutlanan mikrokredi programı, teminat gerektirmeden sermaye desteği sağlamaya devam ediyor.

Mikrokredi Nedir?

Mikrokredinin öncüsü ve Nobel Barış Ödülü sahibi Prof. Dr. Muhammed Yunus'un kurduğu Grameen Bank ile yoksulluğun azaltılmasına katkı sağlamak üzere geliştirilen Türkiye Grameen Mikrofinans Programı'nda, teminat ve kefalet gerekmeden, dar gelirli kadınlara gelir getirici faaliyette bulunmalarını sağlayacak şekilde tamamen güvene dayalı mikrokredi veriliyor.

Uygulamada, hiçbir maddi varlığı olmayan kadınlar, mikrokredi almada diğerlerine göre öncelikli kılınıyor. Mikrokredi programında sadece bir iş fikri olan dar gelirli kadınlara kredi verilmesi esas alınıyor.

5 kişilik gruplar halinde uygulanan mikrokredi programında, yoksul kişinin beyanı dışında hiçbir evrak istenmiyor. Programda, grup uygulanması sayesinde gruptaki kişilerin birbirlerine yardımcı olması ve dayanışması sağlanıyor. 

Göksun'da Semt Pazarı Koronavirüs Tedbirleri Doğrultusunda Açıldı
Göksun Belediyesi'nden Büyük Müjde!
Göksun Kısa Süre Sallandı!
Göksun'da Korkutan Yangın!
Mahir Ünal'dan Göksun'a Anlamlı Ziyaret
TOKİ'den Göksun'a 376 Konut
Göksun'da 'Kültür Merkezi' Çalışmaları Devam Ediyor
Son Güncelleme: 10.06.2021 20:59
Anahtar Kelimeler:
GöksunMikrokrediKahraman HaberTürkiye Grameen Mikrofinans Programı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.