Rekabet Kurulu'ndan 6 Milyon Lira Cezası

Rekabet Kurulu, Gül Ecza Deposu Sanayi ve Ticaret AŞ ile Sonuç Ecza Deposu AŞ’ye toplam 6 milyon 14 bin 219 lira idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
04 Temmuz 2021 Pazar 23:40

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, hastanelere ilaç satışlarında, ilaç üreticileri ile ihale ecza depolarının aralarında anlaşarak fiyatı belirlemeye ve değerinin üstünde satmaya yönelik çeşitli uygulamalar ile 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen soruşturma tamamlandı.

Kurul, Gül Ecza Deposu Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 4 milyon 605 bin 320 lira, Sonuç Ecza Deposu AŞ'ye 1 milyon 408 bin 899 lira idari para cezası uygulanmasına kadar verdi. Böylece 2 firmaya toplamda 6 milyon 14 bin 219 lira idari para cezası uygulanmış oldu.

Deva Holding AŞ ve Haver Farma İlaç AŞ'nin 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal etmediklerine, dolayısıyla bu teşebbüslere idari para cezası verilmesine gerek olmadığına karar verildi.

Anahtar Kelimeler:
Rekabet KuruluKahraman HaberEczaGül Ecza Deposu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.