Panasonic, Tesla'daki Tüm Hisselerini Sattı

Japon teknoloji devi Panasonic, elektrikli araç üreticisi Tesla'da bulunan hisselerinin tamamını sattı. Şirketin bu satıştan 3.6 milyar dolar civarında gelir elde ettiği belirtildi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
25 Haziran 2021 Cuma 15:55
762 Okunma

Milyarder iş insanı Elon Musk'ın firması Tesla ile ortak batarya fabrikasına sahip olan Panasonic, elektrikli araç üreticisindeki hissesinin tamamını sattı.

Japonya’nın en önemli ekonomi yayını Nikkei, satışın yaklaşık 3.6 milyar dolar (400 milyar yen) karşılığında gerçekleştiğini duyurdu. 

Panasonic Sözcüsü Yayoi Watanabe, satışın şirketin Tesla ile olan ilişkisini etkilemeyeceğini ve işbirliklerinin devam edeceğini söyledi.

Panasonic, bu yılın başlarında yapay zeka yazılımı geliştirme şirketi Blue Yonder'i 7 milyar dolara satın alma hazırlığında olduğunu açıklamıştı. Şirketin Tesla hisselerinden elde ettiği geliri bu satın alma işlemi için kullanacağı belirtiliyor. 

Panasonic, 2010 yılında yaklaşık 2.4 milyar yen (21,65 milyon dolar) karşılığında 1.4 milyon Tesla hissesi satın almıştı. 

Elon Musk: İnsanlık Mars'a Gitmezse Yok Olacak
Elon Musk'tan Çarpıcı Bitcoin Açıklaması
Tesla, Araç Satışlarında Bitcoin ile Ödemeyi Askıya Aldı
Tesla'dan Yılın İlk Çeyreğinde Rekor Kâr
Anahtar Kelimeler:
PanasonıcKahraman HaberTeslaHisse
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.