KOSGEB'den Küçük İşletmelere Destek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, koronavirüs salgınından etkilenen imalat ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki işletmelere sermaye desteği sağlayacak.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
02 Temmuz 2021 Cuma 18:08

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, yazılı açıklamasında, mikro ve küçük işletmeler ile 2017 ve sonunda kurulmuş imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektöründeki yenilikçi genç işletmelere "Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı" kapsamında sermaye desteği sağlanacağını belirtti.

Ödemeler 3 taksitte yapılacak

Destek başvurularının 21 Haziran'da başladığını ve 9 Temmuz saat 23.59'da sona ereceğini aktaran Işık, şunları kaydetti:

Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki 'E-Hizmetler' menüsünden 'Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu' alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir. KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmayan veya KOBİ Bilgi Beyannamesi güncel olmayan işletmeler, önce kayıt ve güncelleme işlemini yapmalıdır. Ödemeler 3 taksitte yapılacaktır. Her ödeme öncesinde, resmi kayıtlardan işletmenin aktif olduğu ve istihdamını 2020 Mart ayındaki seviyede muhafaza ediyor olduğu kontrol edilecektir.

İşletmelere verilecek geri ödemeli destek üst limiti ölçeğe göre sırasıyla mikro işletmeler için aylık 10 bin lira olmak üzere 3 ay karşılığında toplam azami 30 bin lira olacak.

3 yılı ödemesiz dönemi takip eden 4'er aylık dönemlerde 6 eşit taksitte toplam 5 yıl vadeyle geri ödenecek

Küçük işletmeler için aylık 25 bin lira olmak üzere 3 ay karşılığında toplam azami 75 bin liradır. Ödeme tutarı, işletmenin ödemeye esas aydaki SGK 4A'lı çalışan sayısına ve destek kapsamındaki uygun giderler bakımından harcama beyanına göre değişecektir. Bileşen 2 kapsamında yenilikçi genç MKİ'lere teknolojik faaliyet giderleri için toplam 25 bin liraya kadar ilave destek verilecektir. Kullanılan destek mikro ve küçük işletmeler tarafından 3 yılı ödemesiz dönemi takip eden 4'er aylık dönemlerde 6 eşit taksitte toplam 5 yıl vadeyle geri ödenecektir. Detaylı bilgiler KOSGEB Yozgat Müdürlüğünden alınabilir.
 

KOSGEB Destek Programına Başvurular Başlıyor
KOBİ'lere 1 Milyon Liraya Kadar Destek
KOSGEB, “Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı
Anahtar Kelimeler:
KosgebKahraman HaberDestekEkonomiKoronavirüsKüçük ölçekli Işletme
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.