Bakan Pakdemirli’den Kritik 'Atama' Açıklaması

TBMM’de Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplaması üzerine özellikle bir bölümden önlisans mezunlarının atamalarına ve istihdamlarına ilişkin olarak önemli açıklama geldi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
09 Temmuz 2021 Cuma 23:01

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu KÖKSAL tarafından Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir PAKDEMİRLİ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasanın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96.maddeleri gereği soru önergesi verilmişti. Harita ve kadastro teknikeri önlisans programından mezun olanların istihdamına ilişkin olarak sorulan sorular ve Bakanlıktan gelen cevaba dair detaylar bu yazımızda.

TARIM ATAMALARI

Tarım ve Orman Bakanlığında atama bekleyen 100 binlerce mezunun taleplerinin dile getirilmesi ve GÜNDEME gelmesi açısından en küçük haberi değerlendirmekteyiz. Başlamayan Tarım Bakanlığı atamalarına dair olarak sürecin başlatılmasını da bekleyen adaylar adına talep ediyoruz.

ATAMA TALEPLERİNE DAİR TALEPLER ve SORULAR

40 binden fazla mezunu bulunan 3319 nitelik koduna sahip Harita ve Kadastro Teknikeri Devlet ve Su İşleri Genel Müdürlüğünde Etüt, Planlama ve Tahsisler Dairesi Başkanlığı-Harita Şube Müdürlüğü, Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Başkanlığı, Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Teknoloji Dairesi Başkanlığı-Coğrafı Şube Müdürlüğü gibi birçok birimde görev alanları bulunmaktadır.

Harita ve Kadastro Teknikerleri ön lisans programından mezun olan kişilerin kariyer planlamasına yönelik bir çalışma var mıdır?

Son 3 senede Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne kaç tane Harita ve Kadastro Teknikeri atanmıştır?

2021 yılı içerisinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne atanması planlanan Harita ve Kadastro Teknikeri sayısı kaçtır?

atama-kadrolari.jpg

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI TARAFINDAN VERİLEN CEVAP

Bakanlığımız memur kadrolarına açıktan veya kurumlar arası nakil suretiyle yapılacak atamalar; Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 11. Maddesi ile her yıl tahsis edilen atama sayısı, boş kadro sayımız ve yürütülen hizmet ile projelerimiz dikkate alınarak yapılmaktadır.

2016 yılında 7 adet ve 2017 yılında 11 adet tekniker kadrosuna merkezi yerleştirme ile yerleşen Harita ve Kadastro mezunu adayların ataması yapılmıştır.

atama-kadrolari-cevap.jpg

Anahtar Kelimeler:
BakanKahraman HaberBekir PakdemirliönlisansAtama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.