Altın Fiyatlarındaki Yükseliş Devam Ediyor

Güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı 499 lira seviyesinden alıcı buluyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 818 lira, Cumhuriyet altını ise 3.334 liradan satışa sunuluyor.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
02 Temmuz 2021 Cuma 16:30

Dün altının ons fiyatındaki yükselişe karşın, dolar kurundaki düşüşün etkisiyle değer kaybeden altının gram fiyatı, günü de önceki kapanışın yüzde 0.1 altında 495.0 liradan tamamladı.

Jurnal.ist'in aktardığına göre, altının gram fiyatı, bugün ise yükselişe geçerek saat 12.00 itibarıyla 499 liradan işlem görüyor.

Aynı dakikalarda çeyrek altın 818 lira, Cumhuriyet altını da 3.334 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise yükselişini üçüncü güne taşımasının ardından şu dakikalarda önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,3 üzerinde 1.782 dolardan alıcı buluyor.
Piyasalar ons altındaki fiyat değişimine odaklandı.

Analistler, koronavirüs salgınında görülen delta varyantının yayılımına ilişkin endişeler ile para politikalarının seyrine dair belirsizliklerin sürmesinin, altının ons fiyatını desteklediğini söyledi.

Bu kapsamda bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik oranının yatırımcılara rehberlik etmesi açısından kritik önemde olduğunu vurgulayan analistler, ayrıca Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının da takip edileceğini bildirdi.

Analistler, teknik olarak altının ons fiyatının yeniden 1.760-1.790 dolar bandında hareket etmeye devam ettiğine dikkati çekerek, bandın hangi yönde kırılacağının bundan sonraki seyir açısından önem taşıdığını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
AltınKahraman HaberEkonomiCumhuriye Altınıçeyrek Altın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.