LGS'de İlginç İstatistik: Kızlar Erkeklerden Daha Başarılı

LGS’de kız öğrenciler matematik dışındaki tüm testlerde erkek öğrencilerden daha yüksek doğru cevap sayısı ortalamasına sahip oldu

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
01 Temmuz 2021 Perşembe 15:33
LGS'de İlginç İstatistik: Kızlar Erkeklerden Daha Başarılı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Giriş Sistemi’nde (LGS) bu yıl uygulanan Merkezi Sınav’a ilişkin değerlendirme raporunu yayımladı.

Rapora göre, sınav sonuçlarında kız öğrenciler matematik dışındaki tüm testlerde erkek öğrencilerden daha yüksek doğru cevap sayısı ortalamasına sahip oldu.

Grafik

Rapora göre, sınava yüzde 83,49 katılım sağlandı. 8. sınıfta eğitime devam eden 1 milyon 243 bin 830 öğrenciden 1 milyon 38 bin 492’si sınava girdi.

En yüksek doğru cevap ortalaması Türkçe sorularında

Öğrencilerin en yüksek doğru cevap sayısı ortalaması 9,41 ile Türkçe sorularında iken en az doğru cevap sayısı ortalaması ise 4,2 ile matematik sorularında oldu. Fen bilimleri sorularında da öğrenciler ortalama 8,04 soruya doğru cevap verdi.

Aile eğitim düzeyi arttıkça öğrenci başarısı artıyor

Raporda ayrıca, ebeveynlerin eğitim düzeyi arttıkça öğrencilerin başarısı da arttığı sonucuna ulaşıldı.

Sınavın puan ortalaması 268,35 iken anne eğitim düzeyi ilkokul olan öğrencilerin merkezi sınav puanı ortalamasının 242,98; lisans olan öğrencilerin ortalaması 340,45; lisansüstü olan öğrencilerin ortalamasının ise 362,98 olduğu belirlendi. Benzer durum babalar için de geçerli.

Anahtar Kelimeler:
LgsKahraman HaberIstatistikLgs Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.