BİST
1429.85
ALTIN
531.15
DOLAR
9.3086
STERLİN
12.8690
EURO
10.8510

Ukraynalı Sporcuya Savunma Bakan Yardımcısından Tepki

Tokyo Olimpiyatları'nda yüksek atlamada bronz madalya kazanan Yaroslava Mahuchikh, Rus rakibiyle fotoğraf çektirdiği için ülkesinin Savunma Bakan Yardımcısından tepki gördü.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
09 Ağustos 2021 Pazartesi 10:16

Ukrayna'da, bir sporcunun yarışma sonrasında Rus rakibine sarılması ve fotoğraf çektirmesi tepkiye neden oldu.

112 Ukraine'nin haberine göre, Tokyo Olimpiyatları'nda yüksek atlamada bronz madalya kazanan Yaroslava Mahuchikh, yarışma sonrasında, altın madalya kazanan Rus rakibi Mariya Lasitskene ile sarılarak fotoğraf çektirdi. Mariya Lasitskene, Rusya'nın cezası nedeniyle olimpiyatlarda Rus Olimpiyat Komitesi (ROC) bayrağı altında yarışıyordu.

İki sporcunun neşeli fotoğrafları Ukrayna haber sitelerinde yer aldı. Kısa süre sonra Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar'dan tepki geldi.

Malyar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ukrayna'yı uluslararası yarışmalarda temsil eden sporcular, Ukrayna'da Rus-Ukrayna savaşının devam ettiğini, bunun belirli kısıtlamalar ve sorumluluklar getirdiğini unutmamalı" dedi.  Bakan yardımcısı Malyar, ''düşmanın bu tür görüntüleri propaganda malzemesi olarak kullanabileceğini'' de ifade ederek, sporcu Ukrayna'ya döndüğünde kendisiyle görüşerek açıklama isteyeceğini belirtti.

Asker kökenli sporcu

20 yaşındaki Yaroslava Mahuchikh, teğmen rütbesiyle Ukrayna ordusunda görev yapıyor.

Tokyo 2020'deki sporcu biyografisine göre, Ukrayna Silahlı Kuvvetler Merkez Spor Kulübü sporcusu olan Mahuchikh, 7 yaşında atletizme başladı ve beden eğitimi dalında eğitim gördü. Katar'da yapılan turnuvalarda yüksek atlamada gümüş madalya kazandığında, dünya şampiyonalarında herhangi bir saha etkinliğinde madalya kazanan en genç (18 yaş 11 gün) atlet oldu.

Estonya'nın Tallinn kentinde düzenlenen Avrupa Atletizm Altın Pist ödüllerinde 2019 Yükselen Yıldız Ödülü'nü aldı. Ayrıca, Monako'daki 2019 Dünya Atletizm Ödülleri'nde Yükselen Kadın Kadın Ödülü'ne layık görüldü. Ukrayna Atletizm Federasyonu [FLAU] tarafından 2019 Yılının Yükselen Kadın Yıldızı ve Yılın Sporcusu seçildi. Kardeşiyle karete de çalışan Yaroslava Mahuchikh, her yarışmada saçını at kuyruğu şeklinde örmesinin kendisini uğur getirdiğine inanıyor.

Muhabir: Süfyan Kızılarslan

Anahtar Kelimeler:
SporUkraynaSavunmaBakanYardımcısıTokyo
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.