BİST
1391
ALTIN
498.988
DOLAR
8.7275
STERLİN
12.1253
EURO
10.4151
Türksat 5A Hizmete Başlıyor
Son Dakika
Türksat 5A Hizmete Başlıyor
Son Dakika
Euro/Dolar Zirve Yaptı
Elektrikli Bisiklet Can Aldı!
Son Dakika
Elektrikli Bisiklet Can Aldı!

Suudi Arabistan'da Kadın Aktivistler Serbest Bırakıldı

Suudi Arabistan'da insan hakları alanlarında yürüttükleri faaliyetler gerekçesiyle yaklaşık üç yıldır cezaevinde tutulan Semar Bedevi ile Nesime es-Sade tahliye edildi.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
28 Haziran 2021 Pazartesi 12:35
656 Okunma

Suudi Arabistanlı insan hakları savunucuları ve aktivistlerin oluşturduğu 'Düşünce Tutukluları' topluluğunun Twitter sayfasından konuya dair açıklama yapıldı.

Açıklamada, insan haklarını savunma alanında faaliyet yürütmekle suçlanan ve Ağustos 2018'de tutuklanan Bedevi ile Sade'nin serbest bırakıldığı belirtildi.

Suudi Arabistan

Londra'da raporlar yayınlayan bir ekiple Suudi Arabistan'daki insan haklarıyla ilgili uygulamaları belgeleyen 'El-Kıst (Al Qst) İnsan Hakları Kuruluşu' da yaptığı yazılı açıklamada, Bedevi ve Sade'nin tutukluluk sürelerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldıklarını doğruladı.

Suudi Arabistanlı yetkililerden konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

İnsan hakları alanında karnesi pek de parlak olmayan Suudi Arabistan'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın siyaset sahnesinde yükselmesinin ardından önde gelen aktivist, gazeteci ve din adamlarına yönelik tutuklamalar hız kazanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
Suudi ArabistanKahraman HaberSemar BedeviNesime EsSadeInsan HaklarıCezaevi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.