BİST
1345.3
ALTIN
500.96
DOLAR
8.6248
STERLİN
11.9292
EURO
10.1936

Macron Kısıtlamayı Açıkladı, Randevu Sistemi Çöktü

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un aşı olmayanlara kısıtlamalar getirileceğini açıklamasının ardından 1 milyondan fazla kişi aşı randevu sistemine akın etti.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
13 Temmuz 2021 Salı 16:41

Delta varyantı nedeniyle yeni bir koronavirüs dalgası tehlikesiyle karşı karşıya olan Fransa'da Cumhurbaşkanı Macron'un kısıtlama açıklamalarının ardından vatandaşlardan 1 günde rekor sayıda aşı başvurusu geldi. 

Macron, dün gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında kafe, restoran ve alışveriş merkezlerine girebilmek ve toplu taşımayı kullanabilmek için Ağustos ayında aşı sertifikası zorunluluğu uygulayacaklarını açıklamıştı. 

Bu açıklamanın ardından, ay başında aşılanma oranı düşen ülkede vatandaşlar, aşı randevusu oluşturma sistemi Doctolib'a akın etti.  Doctolib'ın aplikasyonu ve web sitesinin yoğunluk nedeniyle çöktüğü ve vatandaşların randevu alabilmek için uzun süre ekran başında bekledikleri belirtildi. 

'Mayıstaki rekorun iki katı'​

Doctolib’in başında bulunan Stanislas Niox-Chateau, "Sadece birkaç dakika içinde 7.5 milyon bağlantı gerçekleşti. Bu en çok aşı randevusu alınan 11 Mayıs’taki rekorun iki katı” açıklaması yaptı. 

Chateau, 1.3 milyon Fransızın randevu aldığını söyledi. 

'Virüs her beş günde bir ikiye katlanıyor'​​

Sağlık Bakanı Olivier Veran ise bugün BFM TV'ye yaptığı açıklamada, "Virüs her beş günde bir ikiye katlanıyor" diye konuştu. 

Dün açıklanan kararlara göre Fransa'da hastanelerde ve kliniklerde çalışan tüm personele, bakımevleri çalışanlarına, engellilerle çalışanlara, yaşlı veya hassas kişilerle yakın temasta çalışanlara veya gönüllülere, Kovid-19 aşısının 15 Eylül'den itibaren zorunlu olacak.

Aşı olmayan sağlık personeline, 15 Eylül'den itibaren maaş ödemesi yapılmayacak. 

Anahtar Kelimeler:
FransaKahraman HaberEmmanuel MacronDünyaKısıtlama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.