Kilise ABD Başkanı Biden'ı Aforoz Etti

Kürtaj haklarına destek veren ABD Başkanı Biden ülkesindeki piskoposlar tarafından "Kutsal Efkaristiya" ayininden men etmek için ezici çoğunlukta oy kullandı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
21 Haziran 2021 Pazartesi 10:12
416 Okunma

ABD'de Katolik piskoposlar, Başkan Joe Biden'ı, kürtaj haklarına verdiği destek nedeniyle, Hıristiyanlar tarafından "Kutsal Efkaristiya" olarak bilinen ayinden men etmek için taslak yönergeler üzerinde ezici bir çoğunlukla oy kullandı.

Bu adımı atma konusunda çekinceleri olan Vatikan'ın uyarılarına rağmen oy kullanılması, Kilise'deki muhafazakar hareketin baskınlığını yansıtıyor.

John F. Kennedy'den sonra ülkedeki ikinci Katolik başkanı hedef alan bu karar cuma akşamı yayınlandı.

Karar oy çokluğuyla, 24 ret oyuna karşılık 73 kabul oyuyla kabul edildi. Kararla ilgili resmi metin henüz yayınlanmadı.

Nihai onay için piskoposlar meclisinin üçte iki onayı gerekiyor. ABD Kongresi'ndeki 60 Katolik Demokrat, piskoposları "devam etmemeye ve ayinlerin kutsallığına gölge düşürmemeye" çağırdılar, piskoposların birleştirici olması gerektiğini belirttiler.

Son Güncelleme: 21.06.2021 10:14
Anahtar Kelimeler:
BidenKahraman HaberAfarozKiliseKürtajKutsal Efkaristiya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.