BİST
1409.56
ALTIN
526.44
DOLAR
9.2620
STERLİN
12.7720
EURO
10.7921

Kanada'dan Taliban Açıklaması

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülkesinin Afganistan'da bir Taliban hükümetini tanıma planı olmadığını söyledi.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
18 Ağustos 2021 Çarşamba 09:47

Trudeau, gazetecilere verdiği demeçte, ''Usulüne uygun olarak seçilmiş demokratik bir hükümeti güç kullanarak devraldılar ve değiştirdiler'' dedi. Kanada lideri, örgütün Kanada yasalarına göre "tanınmış bir terör örgütü" olarak kaldığını söyledi.

Trudeau, 20 yıl önce de Kanada'nın Taliban'ı tanımadığını belirterek, odak noktasının insanları ülke dışına çıkarmak olduğunu belirtti. ''AB, Taliban'la görüşmek zorunda kalacak'' Öte yandan Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Afganistan'da ''savaşı kazandıkları'' için AB'nin Taliban ile konuşması gerektiğini söyledi.

Borrell, basın toplantısında, AB'nin, Birlik için çalışan yaklaşık 400 Afgan ve ailelerini çıkarmak istediğini ve Taliban ile konuşmadan onları havaalanına götürmenin zor olacağını belirtti.

Diğer AB ülkeleri daha sonra bu kişileri kabul etmeden önce İspanya'nın aktarma merkezi olacağını kaydeden Borrell, Brüksel'in Taliban ile ''gerektiğinde en kısa sürede bir diyaloga gireceğini'' ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
KanadaTalibanAçıklamaJustinTrudeau
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.