Kanada'da Vatandaşlara 5 Milyar Dolar Pandemi Yardımı

Kanada hükümeti, pandemide Kanadalıların ihtiyaçlarını karşılamak için eyaletlere ve bölgelere toplam 5 milyar dolarlık pandemi desteği sağlanacağını açıkladı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
15 Temmuz 2021 Perşembe 11:24

Kanada Finans Departmanı, internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada; aşı kampanyalarını daha da desteklemek, sağlık sistemini güçlendirmek ve Kanadalıların ihtiyaçlarına cevap verilmesini sağlamak amacıyla eyaletlere ve bölgelere, kişi başına eşit olarak dağıtılmak üzere toplam 5 milyar dolar ödeneceğini duyurdu.

ANKA'nın aktardığına göre açıklamada; bu desteğe ek olarak, Kanadalıların birinci ve ikinci doz aşılarını mümkün olduğunca çabuk olmalarına yardımcı olmak için 1 milyar dolar sağlanacağını bildirildi.

Bu destek ile toplu aşı klinikleri ve mobil aşılama birimleri kurmak, aşılamada savunmasız nüfuslara ulaşmak gibi çeşitli aşı maliyetlerinin karşılanacağı belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
KanadaKahraman HaberPandemi YardımıDünya Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.