BİST
1409.56
ALTIN
526.44
DOLAR
9.2620
STERLİN
12.7720
EURO
10.7921

Joe Biden’dan Afganistan Açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, Taliban ilerleme kaydetmeye devam ederken askerlerini Afganistan'dan çekme kararından pişman olmadığını söyledi.

Furkan Ertuğrul
Furkan Ertuğrul
11 Ağustos 2021 Çarşamba 09:39

Beyaz Saray'da gazetecilere konuşan Biden, Afganistan liderlerini birleşmeye ve "ulusları için savaşmaya" çağırdı.

ABD'nin yakın hava desteği sağlamak, askeri maaşları ödemek ve Afgan kuvvetlerine yiyecek ve teçhizat sağlamak gibi Afganistan'a verdiği taahhütleri yerine getirdiğini belirten Biden, ''Kendileri için savaşmak zorundalar'' dedi.

ABD liderliğindeki güçlerin 20 yıllık askeri operasyonların ardından neredeyse tamamen geri çekilmesiyle, ülke genelinde şiddet arttı. Taliban, ülkenin 34 eyalet başkentinden en az 8'ini  ele geçirdi ve daha fazlasını tehdit ediyor.

Washington Post, ismi açıklanmayan yetkililerin , ABD askeri değerlendirmelerine dayanarak başkent Kabil'in 90 gün içinde Taliban'ın eline geçebileceğini söylediğini aktardı.

Anahtar Kelimeler:
AbdBaşkanJoeBidenAfganistan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.