İsveç'te 'Üçüncü Doz' Aşılama Sonbaharda Başlayacak

İsveç, Kovid-19'la mücadele kapsamında yürütülen aşı kampanyasında, üçüncü dozun uygulanmasına sonbaharda başlanacağını duyurdu.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
08 Temmuz 2021 Perşembe 23:17

Aftonbladet gazetesine konuşan İsveç Aşı Koordinatörü Başkanı Richard Bergström, iki doz uygulanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarına ek olarak üçüncü dozun da sonbaharla birlikte uygulanmaya başlanacağını ve dördüncü doz için de planlama yapıldığını söyledi.

2 doz aşı yapılanlarda bulaşıcılığı yüksek Delta varyantına yakalananların olduğunu vurgulayan Bergström, "Virüs mutasyona uğradığı için ikinci aşılamalara rağmen Kovid-19'un yayılması birçok ülkede artıyor. İsrail'deki nüfusun yarısından fazlası tam olarak aşılanmış olmasına rağmen Delta varyantına yakalananlar bulunuyor. Aşıda 3'üncü doz bunun için gerekli" dedi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün açıkladığı rakamlara göre, 10 milyon nüfuslu ülkede Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 14 bin 642'e çıktı. Ülkede vaka sayısı da 1 milyon 92 bin 308'e yükseldi.

UEFA'dan Murat Ilgaz'a Görev
UEFA'dan Murat Ilgaz'a Görev
İsveç, Slovakya'yı Tek Golle Geçti
İspanya ve İsveç Golsüz Berabere Kaldı
Tüm Ürün Serisiyle ‘Güvenlik Ödülü’ Kazanan Tek Marka
Anahtar Kelimeler:
IsveçAşılamaKahraman HaberSonbahar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.