İsveç'te Sahte Test Skandalına İnceleme

İsveç'te 100 bin kişiye sahte negatif PCR testi ile birlikte seyahat belgesi düzenlendiği iddia edilen birçok özel sağlık şirketi mercek altına alındı.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
20 Haziran 2021 Pazar 11:46
446 Okunma

Aftonbladet gazetesinin haberine göre, özel sağlık şirketlerinin ülke genelinde yaklaşık 100 bin kişiye sahte PCR testi sattığı öne sürüldü.

Haberde, milyonlarca dolarlık vurgun yapıldığı iddia edilirken yurt dışına çıkacakların isteği doğrultusunda sahte negatif PCR testli seyahat belgesi düzenlendiği iddia edildi.

Olayı araştıran savcı Alexandra Bittner, dosyada gizlilik bulunduğunu ve var olan şüpheliler hakkında da inceleme başlatıldığını kaydetti.

İsveç'te devlet hastaneleri ve sağlık ocaklarında PCR testi yapmasına rağmen seyahat belgeseli verilmiyor. Bu nedenle yurt dışına çakacaklar özel sağlık şirketlerinden 150 euro karşılığı PCR testi yaptırıp seyahat belgesi alabiliyor.

İsveç, Slovakya'yı Tek Golle Geçti
İspanya ve İsveç Golsüz Berabere Kaldı
Tüm Ürün Serisiyle ‘Güvenlik Ödülü’ Kazanan Tek Marka
Anahtar Kelimeler:
IsveçPsrKahraman HaberTest SkandalıDünya Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.