İngiltere'den Apple ve Google’a İnceleme

İngiliz denetim kurumu İngiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi, teknoloji şirketleri Apple ve Google’ın cep telefonu pazarındaki yüksek paylarına ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
15 Haziran 2021 Salı 18:24
560 Okunma

İngiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi'nden (CMA) yapılan yazılı açıklamada, "Şirketlerin bir dizi alanda rekabeti etkileyebilecek pazar gücüne sahip olup olmadıklarına yakından bakmak için Apple ve Google'ın mobil ekosistemlerine yönelik bir pazar araştırması başlattık." denildi.

İşletim sistemleri Android ve IOS ve internet tarayıcıları Safari ve Chrome’un da işleyişlerinin inceleneceğinin altı çizilen açıklamada, Apple ve Google’a ilişkin incelemenin bir yıldan uzun sürmesinin beklenmediği vurgulandı.

Google'dan açıklama

Google, şirketin Android ekosistemi üzerinden İngiltere’de yaklaşık 2,8 milyar sterlin seviyesinde bir gelir yarattığını ve yaklaşık 240 bin kişilik istihdam sağladığını açıkladı.

Apple Personeli Ofise Dönmek İstemiyor
Apple Personeli Ofise Dönmek İstemiyor
Apple'a Rekabet Kurallarını İhlal Suçlaması
Anahtar Kelimeler:
IngiltereAppleKahraman HaberGoogleCep Telefonu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.