BİST
1410
ALTIN
498.389
DOLAR
8.6914
STERLİN
12.0985
EURO
10.3791

Hollanda Başbakanı: Putin'in Olduğu Hiçbir Toplantıya Katılmayacağım

Hollanda'da geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapılan hiçbir toplantıya katılmayacağını söyledi

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
25 Haziran 2021 Cuma 11:00
373 Okunma

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi öncesinde yaptığı açıklamada, zirve kapsamında Putin ile yapılacak toplantılarda yer almayacağını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı

Putin ile yapılacak görüşmelere ilişkin soruya Rutte, "Ben olmayacağım" yanıtını verdi.

Rutte, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in Putin ile görüşmesi için "Sorun etmiyorum" ifadesini kullandı.

Rutte görüşmeye katılmama gerekçesi olarak 2014'te Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yaparken Ukrayna'da düşürülen Malezya Hava Yollarına ait 'MH17' uçağını gösterdi.

Almanya ve Fransa, zirvede, Rusya ile ilişkilerin de ele alınmasına ilişkin Putin ile görüşmeye olumlu bakarken, Hollanda'nın yanı sıra Polonya ve Baltık ülkeleri Putin ile görüşmeye karşı çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin Arasında Kritik Görüşme
Satrançta Eşleştirmeler Belli Oldu
Avusturya Başbakanı: Türkiye'de İnsan Hakları Vahim Durumda
Rusya'dan İngiliz Savaş Gemisine Uyarı Ateşi
Son Güncelleme: 25.06.2021 11:11
Anahtar Kelimeler:
Mark RutteVladimir PutinKahraman HaberDünyaToplantıKarar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.