BİST
1372
ALTIN
491.947
DOLAR
8.7277
STERLİN
12.1059
EURO
10.3913
Son Dakika
Türkiye’de 29 Haziran 2021 Covid-19...
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli’ye Yanıt
Tren ve Otobüs Garlarında Aşı...
Türksat 5A Hizmete Başlıyor
Son Dakika
Türksat 5A Hizmete Başlıyor
Son Dakika
Euro/Dolar Zirve Yaptı
Flaş Haber
Almanya Wembley'den Çıkamadı
Kapat

AB'den Sırbistan'daki Göçmenlere 2.5 Milyon Euro'luk Destek

Avrupa Birliği (AB), göçmen krizinde güvenilir ortak olarak nitelendirdiği Sırbistan'a 2.5 milyon euro tutarında yardımda bulundu.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
17 Haziran 2021 Perşembe 20:53
555 Okunma

Vucic, yaptığı açıklamada, AB'nin Sırbistan'a göçmen krizinde 11 milyon euro destek sağladığını dile getirerek, "Sırbistan, bu sene 38 bin 226 göçmenin yasa dışı geçişini engelledi. Özellikle Bulgaristan ve Kuzey Makedonya'dan çok fazla gelen var" dedi.

Sırbistan'daki göçmen merkezlerinde 3 bin 977 kişinin kaldığını söyleyen Vucic, ülkesinin göçmenlere her zaman misafirperver yaklaştığını kaydetti.

Yunanistan sınır kapısındaki Afganlar: Suriyelilerin her şeyi var bizim hiçbir şeyimiz yok, Türkiye’den gitmek istiyoruz

Johansson da Sırbistan ile göçmenlere yardım konusunda 2.5 milyon euro tutarında bir anlaşma imzalandığını dile getirerek, "Sırbistan, göçmen krizinin en başından beri güvenilir bir ortak olduğunu gösterdi. Göç, hiçbir ülkenin tek başına kaldıramayacağı bir şeydir" diye konuştu.

Sırbistan-Bulgaristan sınırını da yarın ziyaret edeceğini belirten Johansson, Sırbistan'ın AB üyelik sürecindeki sorumluluklarını yerine getirmeye devam etmesi gerektiğini vurguladı.

AB'nin Sırbistan'a yaptığı yardıma ilişkin anlaşma Sırbistan Avrupa Entegrasyon Bakanı Jadranka Joksimovic, AB'nin Sırbistan Delegasyon Şefi Sem Fabrici ile Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sırbistan Temsilcisi Lidija Markovic arasında imzalandı.

Anahtar Kelimeler:
AbAvrupa BirliğiKahraman HaberGöçmenKrizGöçmen Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.