Son Dakika
Beşiktaş ve Galatasaray'ın Gedson Mücadelesi
Son Dakika
Türkiye’de 29 Haziran 2021 Covid-19...

WhatsApp Çalışanlarından 'Ayrımcılık' İddiası

WhatsApp'ın İspanyol içerik moderatörleri ve müşteri hizmetleri temsilcileri, şirketi diğer çalışanlarla eşit ücret haklarına sahip olmak için zorluyor. Çalışanlar, Accenture'ın Teksas'taki ofisi üzerinden istihdam ediliyorlar ve uzun süredir eşit koşullara sahip olmak için seslerini duyurmaya çalıştıklarını söylüyorlar.

Sercan Selçuk
Sercan Selçuk
30 Haziran 2021 Çarşamba 13:37
53 Okunma

Kapsayıcılık, çeşitlilik ve eşitliğin gün geçtikçe daha çok gündeme gelirken şirketlerdeki eşit olmayan, ayrımcı politikalar da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Son olarak WhatsApp çalışanları, yayımladıkları mektupla şirket içinde çalışanların adaletsiz çalışma koşullarına maruz kaldıklarını ileri sürdüler.

Sözcü'nün aktardığına göre, çalışanlar yayımladıkları mektupta şu satırlara yer veriyorlar:

“Birkaç yıldır Accenture, Facebook ve WhatsApp çalışanlarına eşit muamelede bulunmuyor. Facebook ve Accenture gibi şirketlerin çeşitliliği kamuya açık bir şekilde savunması, ancak bunu kendi çalışanlarına uygulamaması bir hakarettir.”

Primlerini alamıyorlar

İspanyol çalışanlar, işe alındıklarından beri ödenmeyen 2 dolarlık prim haklarının da ödenmesini talep ediyor. Çalışanlar, primi alabilmek için Arapça veya Portekizce öğrenmeleri gerektiğinin söylendiğini belirtiyor ancak sosyal medya platformunda çalışanlardan biri The Verge ile yaptığı röportajda, “Ben zaten iki dil biliyorum, yine de politika değişmedi” diyor.

Mektup Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, WhatsApp CEO’su Will Cathcart ve Accenture CEO’su Julie Sweet’e gönderildi ve ayrıca Facebook’un iç iletişim platformu Workplace’te de yayımlandı. Yayımlanan mektupta şu anda Facebook, WhatsApp ve Accenture çalışanlarından toplam 89 kişinin imzası yer alıyor.

'Irkçılık ve ayrımcılık eyleminin sona ermesi gerek'

Mektup, çalışanların yıllarca eşit ücret talep etmelerinden sonra geldi. Notta şu satılara yer verildi:

“Austin, Teksas’taki Accenture yöneticileri ve İK temsilcileri birkaç yıldır sadece ayrımcılık şikayetlerini görmezden gelmekle kalmadılar, aynı zamanda bu büyük adaletsizliğin ele alınmaması için aktif olarak çalıştılar. Kendi temel çalışanlarına yönelik bu bariz ırkçılık ve ayrımcılık eyleminin şimdi sona ermesi gerektiğini söylüyoruz.”

Accenture’ın Austin ofisindeki Facebook içerik moderatörlerinden pandemi sırasında ofise geri gelmeleri istendi. Birçoğu güvenliklerinden korktuklarını ve şirketin endişelerini yeterince ele almadığını hissettiklerini söyledi.

Bu çalışanlar genellikle en düşük ücretli Facebook çalışanları arasında yer alıyorlar ve saatte yaklaşık 18.50 dolar kazanıyorlar.

The Verge’e konuşan bir çalışan “Çoğumuzun hayatta kalabilmesi için iki işi olması gerekiyor. Saatte 16.50 dolar maaş alıyoruz. Bu Austin’de yaşanabilir bir ücret değil” ifadelerini kullanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
WhatsappKahraman HaberTeksasEşit ücretAccentureMüşteri Hizmetleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.